+ Har man inte tänkt på att bojkotta...sig själv?

Åter igen dyker det upp fraser som måste kollas av med Skriften. Vilken rätt har 'kyrkoledare' att uppmana till bojkott...mot andra länder?!
Var någonstans predikar man evengelium för 'både juden och greken' (vilket 'kyrkoledarna' borde göra om att vi ska älska varandra och be för alla människor) - i stället för att politisera Herrens Ord och dra alla över en kam?
Man borde uppmana till bön, ännu mera bön och till samtal.

Skall Israel åter behöva stå i skottgluggen genom generaliserande uttal som en syndabock? För ska kyrkoledarna vara konsekventa - i ärlighetens namn, så borde de uppmana till bojkott mot vartenda land på jorden! Det är inte Jesu lärjungars uppdrag att uppmuntra de troende till bojkott: vårt uppdrag är att lära ut Ordet, predika 'ett nådens år från Herren'. För tillåter man andra människor att bikta av sig sina synder, har man fördrag med deras svagheter gång efter gång och erbjuder dem nåd på nåd, på nåd, på nåd, då borde detta gälla alla - oberoende folkslag.

Här gäller det att tillämpa Herrens uppmaning om att "Ta först ut bjälken ur ditt eget öga..."
Vad undervisar oss Herren om när det gäller svåra situationer? Jesus förbjöd Petrus att ta till svärd, själv gick Herren till korset utan att öppna sin mun. Hela tiden får vi lärdom av Gud genom Ordet, att inte ge tillbaka utan följa den ordning som Skriften förespråkar.
"Be för dem som förföljer er och välsigna dem som talar illa om er". Vi har inte rätt att ta "kött" till arm!

Vi måste tänka på, att det man sår det får man skörda. Och i fallet Israel gäller det att vara helt klar på det, att vi talar här om Förbundsfolket som är Herrens ögonsten. Och skulle det vara så att Herren inte är nöjd med sitt eget folk ("den som är utan synd, kasta första stenen"!), då har Herren själv alla medel att tala både en eller flera gånger till dem genom sitt eget Ord.
Att uppvigla till bojkott är inte Kristi sinne! Och det kan få oönskade konsekvenser av stora mått, om man inte predikar i enlighet med Skriften, det har vi förhoppningsvis lärt av historien. Eller?

2Mos.13:1-2 "HERREN sade till Mose: "Helga allt förstfött åt mig. Allt hos Israels barn som öppnar moderlivet, både av människor och boskap, tillhör mig."
.............. 
JEREMIA 29:22 "Därför säger HERREN så till Jakobs hus, han som befriade Abraham: Jakob skall inte mer behöva blygas, hans ansikte skall inte längre blekna, ty när han, det vill säga hans barn, ser mina händers verk ibland sig, kommer de att hålla mitt namn heligt.

De kommer att hålla Jakobs Helige helig och bäva för Israels Gud. De som gått vilse i anden skall få förstånd, de missnöjda skall ta emot undervisning."
........................................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=196693

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se