+ Ny bok: "Enhet under påven"...?

Skriften är klar på detta med kontakt med de döda: vi får inte syssla med människor som har lämnat jordelivet!


DEVARIM = 5Mos.18:9

"När du kommer in i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig, skall du icke lära dig att göra efter hedningarnas styggelser.

18:10 Hos dig må icke finnas någon som låter sin son eller dotter gå genom eld, eller som befattar sig med trolldom eller teckentydning eller svartkonst eller häxeri,

18:11 ingen som förehar besvärjelsekonster, ingen som frågar andar, eller som är en spåman, eller som söker råd hos de döda.

18:12 Ty en styggelse för Herren är var och en som gör sådant, och för sådana styggelsers skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig.

18:13  Du skall vara ostrafflig inför HERREN, din Gud.

18:14  Hedningarna som du nu fördriver lyssna väl till sådana som öva teckentydning och trolldom, men dig har HERREN, din Gud, icke tillstatt sådant."

.......

Skriften talar klart om, att man KAN kontakta de döda men att detta är hedendom och avskyvärt för Herren. Då ska vi inte syssla med det.

Eftersom man hårdnackat håller fast vid hedniska seder, så måste det finnas 'en hund begraven' här. Vi måste alltså titta på de andra religionernas inflytande, när det gäller kontakt med de döda...

Svaret på den katolska sentimentala hållningen kring döden hittar vi i.....buddhismen, i META-MEDITATIONEN:

"Inom den tibetanska traditionen finns många ritualer kring döende och de döda. En ritual som kan vara till hjälp i sorgen efter en död, en nära anhörig, en släkting, en god vän, ett älskat husdjur eller kanske i den kollektiva sorg som man upplever vid svåra katastrofer är att sända kärlek, metta till den döda eller de döda. Du kan använda de vanliga orden i mettameditationen:

Må du bli lycklig, känna frid och bli fri från svårigheter och må du nå Nibbana.

Se framför dig denna person och föreställ dig hur han/hon ser ut när han eller hon är lycklig och känner frid. Vidga gärna din medkänsla till andra som du känt som har dött kanske för flera år sedan och även till döda människor du inte känt. Att utöva mettameditation lugnar sinnet och sorgen kan lindras när du utfört detta för den döde.


I den Tibetanska Livs-och Dödsboken av Sogyal Rinpoche, översatt av Anders Simonsson, citerar Rinpoche ur Den Tibetanska dödsboken följande inför den egna döden:


O, du son/dotter av en upplyst familj, det som kallas "döden" har nu kommit, så förhåll dig nu på detta vis: "Jag har nått dödens timme, så med döden som redskap ska jag nu inta endast det upplysta medvetandet, den kärleksfulla välviljans och medkänslans hållning, och nå upplysning till gagn för alla kännande varelser, som är lika gränslösa som rymden..."

.........

Se länken: http://www.dhamma.se/buddha/24.htm

...........

Men vi får inte överskrida gränser, om vi vill tjäna Herren. Vi har Hans Ord i stället för att kontakta andevärlden via ockulta praktiker - den onde opererar i den dimensionen och vi blir utsatta för begrägeri! Allt som skymmer Jesus måste läggas åt sidan, för att det är bara Han som kan skydda oss mot den onde.


"....och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi de oss skyldiga är förlåtit har, och inled oss inte i frestelse utan fräls oss ifrån den onde."

Det är bara Jesu blods beskydd vi får åberopa i bön för de levande i de levandes land - all kontakt med de döda i strid mot Skriften blir alltså en akt av olydnad som kommer att leda oss vilse...Att lyda Ordet ger däremot beskydd. Valet är vårt.

...............


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Kristenhetens största hot - i slutet av denna tidsålder, strax innan Jesu återkomst - är inte synden, enligt JESUS, utan villoläror - förförare - som kommer i Hans Namn, t.o.m. med förmåga “att om möjligt bedra jämväl de utvalda”.Ett annat stort hot mot Kristi brud - också det enligt JESUS - är ljumheten; i vars sällskap sömnaktigheten och otron alltid följer: Andens eld slocknar i henne!Och JESUS måste ju ändå - även bland teologer, pastorer och andra experter - få betraktas som en oerhört trovärdig informationskälla och en mycket stor auktoritet på området; inom psykologin förkom - åtminstone förr - ett begrepp; att man skulle kolla “källans tillförlitlighet”.Och en bättre källa, för information, kraft och förstånd/insikt, finns inte, än Guds GT-profeters och Jesu -och Hans apostlars och profeters Ord, nedtecknade i Bibeln.Om någon talar - eller skriver - och menar sig tjäna Gud med detta; då skall de talet eller den skriften överensstämma med Guds Ord, som de Orden står nedtecknade i Bibeln, i annat fall handlar det om falskt gods, förförelse.Och “förförelsen måste komma”, säger JESUS: “men ve den människan genom vilken förförelsen kommer”.Och i dag kommer den förförelsen inte minst genom vindflöjlar till Guds tjänare, som nästan alla travar bakom varandra på väg till Rom, för att ge sig under påvekyrkan: avfällighetskyrkan, moderkyrkan för allt slags avfällighet. De förs liksom “blindvis bort”.“Bry er inte om dem”, sa JESUS till Sina lärjungar angående falska lärare och deras “surdeg”, d.v.s. deras läror.En vägvisare är en viktig person för den som inte själv hittar vägen till målet, och ingen av oss hittar hem - målet för vår vandring - Guds Ord och Guds Ande förutan. Och mot dessa två får vi pröva alla andra som utger sig för att vara Guds rikes vägvisare: och utan prut förkasta ALLA som inte själva följer Guds Ord i ord och handling,detta för vår egen säkerhets - frälsnings - skull!

2008-12-05 @ 08:24:53
Postat av: S-E Sköld

Bibeln är och förblir den kristnes vägvisare i “en dyster vildmark”, tillsammans med Andens uppenbarelse över Ordet.2 Petr. 1:19-21 “Så mycket fastare

står nu också för oss det profetiska

ordet; och ni gör väl, om ni aktar

på det, som på ett ljus som lyser

i en dyster vildmark, till dess att

dagen gryr, och morgonstjärnan

går upp i era hjärtan.Men det må ni framförallt veta,

att ingen profetia i något skriftens

ord kan av någon människas egen

kraft uttydas.Ty ingen profetia har någonsin

framkommit av en människas

vilja, utan därigenom att människor,

driva av den helige Ande, talade vad

som gavs dem från Gud”.

2008-12-05 @ 08:37:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se