+ Att rensa den gamla "surdegen", villolärorna...

Om kristenheten kan liknas vid en trädgård, så finns det onekligen en massa ogräs.....Den som vandrar personligen med Herren har fått urskiljning: man kan alltså skilja äkta blommor från ogräsplantor. Inte för ingenting varnar Herren Jesus för "fåglarna som äter upp säden"....


Därför står inte striden "om" kyrkosystem utan den andliga striden handlar om "ogräsfrön" sådda av fienden INOM kyrkosystemen. Jesu lärjungar har fått Skriften - endast Ordet - att rätta sig efter och rannsaka sig själva, samvetet, om det följer Ordet. Fiendens slughet består däri, att han försöker byta fokus från den troendes HJÄRTA (jordmånen) till att sysselsätta sig med oväsentligheter: nämligen vad som är "kristet" eller inte.

Frågan är således en helt annan och avgörande för den ENSKILDE troendes eviga liv:

.1) håller den enskilde troende Förbundet med Herren i sitt hjärta och följer endast Ordet utan att kompromissa och tända eld åt Baal?

.2) problemet ligger inte i att generellt kalla olika system för ‘kristna' utan problemet ligger på ett mycket djupare plan - nämligen i det enskilda HJÄRTAT!
Det är inget nytt att Guds folk kan både "tända eld" åt Herren och åt Baal - samtidigt (gäller i alla läger)!
.........
Det finns alltså en ond såningsman som "planterar" ogräs = falska läror, i alla system. Genom århundradena har detta pågått och "syrat" kristenheten. Jesuitorden har bl.a. haft för uppgift att bekämpa Ordet och dess förkunnare genom att tillverka dogmer och blanda Ordet med filosofier, hedendom och mysteriekulter.


Paulus varnar för "laglöshetens människa" som REDAN är verksam:

2Tess.2:3 "Låt ingen bedraga eder om vad sätt det vara må. Ty först måste avfallet ha skett och "Laglöshetens människa", fördärvets man, ha trätt fram, vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud. Kommer ni icke ihåg att jag sade eder detta, medan jag ännu var hos eder? Och ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han först när hans tid är inne kan träda fram.

Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen."
...........
Här talar Paulus om "avfall" - man avfaller alltså från någonting som man har kunskap om. "Från oss har de utgått" , de falska lärarna - dvs. från.....'kristenheten'! Därför är det viktigt att vakta HJÄRTAT och inte låta "ogräset" ta över....Och finns det minsta tecken på att besmittelse är å färde i vilket läger det må vara, då manar Herren att:
"GÅ UT UR HENNE, MITT FOLK!"

...............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160731


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se