+ "Med bevis både ur Mose lag och profeterna!" Apg.28:23 - Det räcker!

En liten korrigering: att vara 'bibelkännare' är inte att försöka bekräfta evangeliums sanning med titlar och meriter! För bara här finns det redan en grund lagd - nämligen den hebreiska grunden 'på profeterna och apostlarna'.
Hur kan då professorer och biskopar missa det faktum, att JULEN är för det första en hednisk helg och för det andra, att Jesus INTE föddes den 25:e december?

Bara så att ‘rätt skall vara rätt', så är den mörkaste tiden på året - den ‘påstådda Jesu-födelsedagen' 25 december, INTE Jesu födelsedag utan den romerske solgudens Mithras' födelse...

Ur länken BIBELFRÅGAN:
"Eftersom vi sedan vet att fåren var ute vid den tid då Jesus föddes (och herdarna brukade ta in sina får för vintern omkring den 15 oktober), liksom att en skattskrivning lämpligen borde ha genomförts i samband med en större högtid (exempelvis lövhyddohögtiden), då människor var i rörelse och många begav sig till Jerusalem, så hamnar vi någonstans på sensommaren/hösten som den mest tänkbara tidpunkten för Jesu födelse. Det stämmer också med vad vi vet om tiden för Jesu syssling Johannes Döparens födelse. (Johannes var ett halvt år äldre än Jesus.)"

http://web.telia.com/~u38010778/arnoll2.htm
........
Herren Jesus behöver inte hjälp med bevisningen från 'den historiska metodverkstaden' utan det räcker med att läsa det profetiska Ordet, eftersom det handlar om UPPENBARELSE. Bibeln är en uppenbarelse-skrift:

Ef.2:18 >> "Ty genom honom har vi, de ena såväl som de andra, i en och samme Ande tillträde till Fadern. Alltså är ni nu icke mer främlingar och gäster, utan ni har medborgarskap med de heliga och är Guds husfolk, UPPBYGGDA PÅ APOSTLARNAS OCH PROFETERNAS GRUNDVAL, där hörnstenen är Kristus Jesus själv, i vilken allt det som uppbygges bliver sammanslutet och så växer upp till ett heligt tempel i Herren. I honom blir också ni med de andra uppbyggda till en Guds boning, i Anden."
...........
"På profeternas grundval" betyder, att när den yttre fromheten tog överhanden, då sände Herren profetiska tilltal som skulle påminna folket om vikten att HJÄRTAT måste vara med - inte bara yttre ritualer.

Apg.26:22-23 "Genom den hjälp som jag har undfått av Gud står jag alltså ännu i dag såsom ett vittne inför både små och stora; och JAG SÄGER INGET ANNAT; ÄN VAD PROFETERNA OCH MOSE HAR SAGT SKALL SKE, nämligen att Messias skulle lida och, såsom förstlingen av dem som uppstå från de döda, bära budskap om ljuset, såväl till vårt eget folk som till hedningarna."
....
Apg.28:23 "Sedan utsatte de en viss dag för honom, och på den kommo ännu flera till honom i hans härbärge. Då vittnade han för dem om Guds rike och utlade vad därtill hör, och försökte att övertyga dem i fråga om Jesus, MED BEVIS BÅDE UR MOSE LAG OCH UR PROFETERNA; därmed höll han på från morgonen ända till aftonen. Och somliga läto övertyga sig av det som han sade, men andra trodde icke."
....
JESAJA 28:14 "Hör därför HERRENS ord, ni bespottare, ni som råder över folket här i Jerusalem. Eftersom ni säger: "Vi har slutit ett förbund med döden, med dödsriket har vi ingått ett fördrag; om ock gisslet far fram likt en översvämmande flod, skall det icke nå oss, ty vi hava gjort lögnen till vår tillflykt och falskheten till vårt beskärm",

28:16 därför säger Herren, HERREN så: Se, jag har lagt i Sion en grundsten, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, fast grundad; den som tror på den behöver icke fly."
......

Låt oss därför vara HELA-BIBELN-troende, så att vi inte går vilse genom att ta bort grunden...nämligen våra hebreiska rötter!
........................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161390


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

JESUS har kommit för att rensa bort SYNDEN ur våra liv, ur våra hjärtan, hos Påvar och oss alla andra.Synden kan vi inte rensa bort från jorden, men vi kan rensa bort den ur våra egna hjärtan; och det kan vi inte göra med falska läror, som t.ex. katolicismen.JESUS har inte kommit för att rensa bort Människor, tvärt om, dem kallar Han in i Sin gemenskap, utan synden; och för att det skall kunna ske, måste Guds evangelium, som det står nedtecknat i Guds Ord, Bibeln, förkunnas rent och klart, och utan inblandning av falska läror.

2008-12-24 @ 10:16:32
Postat av: Michael häggqvist

Håller med ovanstående helt! Vill dock tillägga villolärarna inom messianska föreningen... Vi kan inte tro att vi kommer närmare Herren genom att fira judiska högtider och seder... Vad säger Paulus om det?

Detta "messianska" synsätt är ganska unikt för Sverige, som förståss anser att alla kristna i världen har fel, utom dem. jag bor i Kina och kan säga att tanken att man måste tvinga dessa människor som lider för sin tro så mycket, att också bli mer eller mindre judar, att det inte räcker med Jesus...... ja det är rent hädiskt! Ett rent gift från avgrunden! Gal 5:11 och gal 5:4-62008-12-25 @ 01:13:03
Postat av: S-E Sköld

JESUS: ”Jag är livets bröd.

Den som kommer till mig,

Han skall aldrig hungra, och

den som tror på mig, skall

aldrig någonsin törsta”.JESUS är livets bröd och livets vatten; den föda och den dryck som den andliga Människan skall ha, ren och oförfalskad, för att leva på jorden -och för evigt. Detta är den mest centrala frågan, för den på JESUS troende Människan! På samma sätt som mat och dryck är det för den fysiska.Också Satan/Ormen - Guds och Människans fiende - vet om det, och försöker därför på allt sätt hindra/stänga av ”matleveranserna”, dels genom att servera ”en annan Jesus” än den Bibeln berättar om - förvilla - och dels genom att ställa andra personer - människor eller änglar - vid Jesu sida, och framställa dem som tillbedjansvärda:som t.ex. påvar, katolicismens Maria, helgon, avlidnas benrester/reliker, ikoner/bilder av döda/avlidna människor m.m. Allt för att förvilla Människan; bort från hennes ENDA andliga mat och dryck, nämligen JESUS och Han ENSAM.Ormen vet nämligen, att den andliga Människan dör om hon inte får mat och dryck – frisk, giftfri sådan – och gör därför allt för att om möjligt hindra detta från att ske: och kunna bedra ”även de utvalda”, som JESUS varnar för, att han – Ormen genom sin list – kan förmå.Särskilt om Människan inte låter varna sig, utan tar lätt på Jesu varningar och de sändebuds varningar genom vilka Han varnar.

2008-12-25 @ 15:06:54
Postat av: Deborah

Michael!Du har rätt - jag håller med dig ang. villfarelsen. Vi behöver inte fira judiska högtider. Det räcker att man känner till Herrens högtider och inte låter någon högtid skymma Jesus.Var välsignad! :-)

2008-12-25 @ 18:20:57
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se