+ Utan prövning av andliga budskap spårar det ur...

Jag klistrar in mitt tidigare inlägg, för här kan det ligga en förklaring till varför det spårar ur i andliga sammanhang:
man har övergett prövningen av andliga budskap!!! Profetrösterna har tystats ner och detta är konsekvensen

Tomas Ander skriver i Dagenartikeln "Ingen förnyelse med extrem demokrati", att:
"Pingströrelsen Assemblies of God i Australien har under de senaste årtiondena genomgått en radikal förnyelse och varit med om stor församlingstillväxt. Den samlade historieskrivningen är enig om att en av de avgörande komponenterna i denna förnyelse inträffade när rörelsens dåtida ledare, pastorerna Andrew Evans och David Cartledge, vid en årskonferens i mitten av 1970-talet offentligt rev sönder de extremt demokratiska stadgarna, och därmed införde en mer apostolisk eller pastorsledd modell. Denna förändrig bidrog till att förlösa en exempellös förnyelse och tillväxt"
........
Kommentar: det står ingenstans i Skriften, att vi skall ha demokratisk eller teokratisk ordning i församlingen. Däremot står det, att ALLA de pånyttfödda troende är Kristi lärjungar och bildar en 'andlig Kropp' = Kristi Kropp, som är utrustad av Herren själv med nådegåvorna, vilka i sin tur borde användas efter en Gudagiven ordning (se 1Kor.12 + Rom.12). Nådegåvorna får absolut inte förväxlas med 'diakonia' = tjänster i församlingen som betjänar Kroppen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Karisma
.......
Således har vi två begrepp som man kan blanda ihop och därför uppstår det förvirring.

Karisma - andliga gåvor, nådegåvor (dessa beskrivs som en utrustning från Guds Ande att utföra en tjänst för Gud på sätt som inte vore möjligt i ren mänsklig kraft.) Dessa borde få verka fritt såsom Herren leder till uppbyggnad av Kroppen.
Diakonia - tjänst, omsorg - ett praktiskt arbete i församlingen för ordningens skull och den rättvisa fördelningens av insamlade medel.
Om man kan skilja på dessa två begrepp, så blir genast tydligt vilken ordning Gud vill ha.
....
Åsidosätter man prövning av andliga gåvor i församlingen i enlighet med Ordet - då blir det enmansvälde. Därför kan man inte åberopa Livets ord eller andra församlingars 'toppstyrda' strukturer som måttstock för församlingstillväxt utan man måste bara se i Skriften, hur det fungerade inte bara på apostlatiden. ALLA Kristi lärjungar är alltså utrustade med andliga gåvor (karisma) och är engagerade i uppbyggnaden av Kristi Kropp i en aktiv tjänst (diakonia). Uppstår det problem, då måste det tas upp på församlingsmötena, för att 'bygget' inte skall spåra ur.
Här kommer profetian in i bilden - Herren har koll och sänder profeter för att korrigera sitt folk men som Skriften visar, kastas sådana ut ur olika 'köttsliga byggen' (toppstyrda strukturer) och villfarelse kan sprida sig ohämmat.
...........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156648

Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

Eftersom Gud är fullkomlig/fullkomligt felfri, har Han till sina ritningar på församlingen, som är Hans kropp på jorden, också fogat byggnadsmaterialet;men byggnadsmännen/byggledarna struntar i Hans ritningar - för att i stället bygga efter egna, i många fall lånade från världens sätt att tänka - och har därför inte heller något behov av - plats för - byggnadsmaterialet.Därför lider kristenheten -och landet i övrigt, av andlig nöd och torka.

2008-08-20 @ 08:41:36
Postat av: S-E Sköld

I stället för att bygga efter Guds ritningar och med Guds byggnadsmaterial, har Pingst-ledarna byggt efter eget huvud och med eget material (d.v.s. med människoförmågor/kraft) som bl.a. medfört, att man slutit förbund med -och stöder sådana som predikar främmande/obibliska läror i Guds Namn:predikar/uppmuntrar avfall från Guds Ord med andra ord.

2008-08-20 @ 09:52:58
Postat av: theodor

Har du varit på en plats där det fungerar som du skriver, Deborah? Jag är intresserad av den praktiska tillämpningen...

2008-08-21 @ 14:13:17
URL: http://www.tankarkringbibeln.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se