+ Stenhård marknadsföring i en skrytsam monolog, UE.

Reflektion nr.5 - UE blogg...
Citat ur inlägget "Ett annorlunda år" på bloggen av UE: "Nästa resa var till Israel med 80 pastorer och fruar. Det var lite långsammare tempo än våra andra Israelresor (men även där gör vi vissa förändringar) med mycket tillfälle att på djupet meditera över Jesu liv och inte minst Passionshistorien och vad som hände utmed Via Dolorosa."
........
Kommentar:
jag tittade just på ett mycket bra program på History channel om Jerusalem - enligt jättekända forskare med alla de rätta titlarna (som prof.dr.-fil.kand.), prominenta arkeologer (också med otroligt höga titlar t.ex. den kunniga arkeologen Magness) och universitetsprofessorer från Tel Aviv University och många prominenta amerikanska universitet (jag hann inte skriva alla meriter och titlar men jag lovar att bättra mig till nästa gång!), så fick man veta, att Jesus aldrig gick utmed Via Dolorosa.
Däremot är ju Passionshistorien ett mystiskt-våldsamt skådespel som har 'klassiska kristna rötter' dvs. den kommer från Romersk katolska kyrkan och vädjar till det 'köttsliga sinnet'.

Med tanke på hur skickligt UE väver in de katolska elementen i sin berättelse, så kan man konstatera att han inte alls är intresserad av en dialog med Jesu lärjungar utan försöker helt enkelt få med sig så många som möjligt på ett tåg som går till Rom.....Att det förekommer ordet 'Israel' eller Jerusalem i hans text som blandas med annat, tyder på en extra 'krydda' inför den Högste så att Herren....inte glömmer att välsigna...
Men det går inte att gå på två vägar.......Vilket tiden kommer att utvisa.
"Låt ingen bedra er!"
JEREMIA 2:35-37
"Och dock säger du: "Jag går fri ifrån straff; hans vrede mot mig har förvisso upphört." Nej, jag vill gå till rätta med dig, om du än säger: "Jag har icke syndat." Varför har du nu så brått att vandra åstad på en annan väg? Också med Egypten skall du komma på skam, likasom du kom på skam med Assyrien. Också därifrån skall du få gå din väg, med händerna på huvudet. Ty HERREN förkastar dem som du förlitar dig på, och du skall icke bli lyckosam med dem."
............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151905


Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

Om Ulf Ekman - eller vem som helst av oss - vill``vandra i Jesu fotpår´´ behöver inte han, eller någon annan av oss, resa till Israel för att försöka göra det;

det är bara efterfölja Jesu undervisning, som den står nedskriven i Guds Ord: i Ulf Ekmans fall handlar det bl.a. om att efterfölja Jesu Ord enligt Matt. 5:23-25, och först sedan han börjat göra det, visat livstecken i den riktningen, blir han - dock efterhand - trovärdig för mig,

och till det behövs ingen djupmeditation, snarare att komma ur den; ut ur de religiösa snömoset och snöröksdimmorna, och bara läsa Guds Ord innantill, rätt upp och ned som det står skrivet!

Matt. 5:23-24 ``Därför, om du kommer
med din gåva till altaret, och där drar
dig till minnes, att din broder har
någonting emot dig,

så lägg ned din gåva, där framför altaret,
OCH GÅ FÖRST BORT OCH FÖRLIK DIG MED DIN BRODER,
ochkom SEDAN och bär fram din gåva´´.

Det sägs, att Ulf Ekman nu säger, att han lämnat JDS-lärans förvillelser bakom sig, och om han nu de facto gjort det, i insikten om att den var och är en villolära, då är hans främsta uppgift - framför allt annat - att gå tillbaka i sina egna spår, för att be de människor han skadat/trasat sönder med den villoläran om förlåtelse,

och i görlig mån även försöka ställa allt till rätta, läka såren: för att dessa hans lärjungar
också om möjligt skall få del av den nya insikt han själv (i så fall) menar sig ha, på åtminstone den punkten.

För tyvärr har han nu, under senare år och p.g.a. att hans skuta saknar såväl roder som köl, blåst iväg i ett nytt vindkast i läran, som nu fört honom in i katolicismens kölvatten: villolära.

Så han går med andra ord från den ena fövillelsen
till den andra. Han har f.ö. också en biträdande skeppare i Stanely Sjöberg, som också han verkar gilla, att blåsa omkring; utan hänsyn till vad som står skrivet i Guds Ord.

2008-04-08 @ 14:10:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se