Friförsamlingen: ett nätverk med fokus på Skriften allena!

Kära syskon i Herren!

 
Alla som är med i en lokal fri-församling och vill följa den skriftenliga Församlingsmodellen: den lokala, fria församlingen med troendedopet, Ordet allena, ni kan läsa nedanför om möten och gemenskap i Andens frihet:
 

Friförsamlingen:

 
 
 Välkommen till webbplatsen för ett fritt karismatisk nätverk, som håller sig inom klassisk pentekostal teologi!
 

Den första, urkristna, församlingen var fri och oberoende. Den skapade gemenskap och relationer med andra församlingar genom de tjänster och gåvor som den helige Ande erbjöd. Det gjorde att församlingarna inte visste av varken samfund eller hierarkiska strukturer.

 

Med tiden ändrades det. Redan på 300-talet e. Kr. började en kyrka ta form som byggde på ämbeten och koncilier och inte på medlemmarnas rätt att själva bestämma över sin verksamhet.

 

Visserligen växte det under århundraden fram proteströrelser som försökte återvända till den apostoliska församlingsmodellen. Men det skulle dröja ända till 1800-talet då man återigen fick se stora väckelserörelser som bygger på den fria församlingen som Guds unika modell. Pingströrelsen i Sverige blev kända genom sin radikala syn på Den fria församlingen

 

Webbplatsen friforsamlingen.se försöker skapa mötesplatser och upprätta relationer mellan kristna församlingar som hyllar den organiska (fria) församlingen.

 

Friförsamlingsrörelsen är idag den kanske mest expansiva gemenskapsformen mellan levande väckelseförsamlingar." (Slut citat)

 

http://friforsamlingen.se

.............................

 

Varma fridshälsningar!

 Elisabeth  ("Deborah")

 

 

Kommentarer
Postat av: Inge

Hej!
Tråkigt att du helt slutat att skriva på din blogg?
Jag saknar dina inlägg.
Mvh. Inge

2016-02-09 @ 04:56:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se