Lewi Pethrus: Ekumenik i bibelns ljus. Del 3

1 Tim.4:1 "Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror."  
............  
 
Del 3:
 
 
 
"Vi ha män i Svenska Kyrkan, som arbeta på lång sikt. Det de inte vinna i dag, det vinna de i morgon. Och så nära, som vi nu är, att öppna för katolicismen, ha vi aldrig varit.

Här finns präster i vårt land, som öppet förklara sina sympatier för katolicismen men ändå stå kvar och äta statskyrkans bröd och underhållas av oss och andra frikyrkliga. 

Katolicismen är i antågande allt mer och mer -denna sköka vars händer drypa av blod, denna hemska kyrka, som har många millioner mäns och kvinnors blod på sitt samvete; denna samvetslösa påvekyrka är på väg att komma in i Sverige igen.

Katolikerna är mästare uti att arbeta bakom kulisserna, och det är icke tu tal om att icke ett sådant arbete pågår också i Sverige.

Gud förbarme sig och hjälpa svenska folket att vakna inför detta. Vi ha som protestanter mycket gott, som katolikerna sakna. Ju renare ett folk har sanningen från Gud ibland sig, ju lyckligare är det, och protestantismen är i alla fall renare än den romerska och grekiska katolicismen.

Dessa kyrkor och nyteologer skulle icke tänkas existera utan den brinnande urkristendomen, som de nu förakta. 

De leva som snyltgäster på väckelsekristendomen, utan vilken de icke skulle existera.
" .......
...............
 
 
http://gospelofchrist-bibel.blogspot.se/2009/08/lewi-pethrus-ekumenik-i-bibelns-ljus.html?m=1
 
 

Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Inför Lewi Pethrus 90 årsdag, uppbyggaren av pingströrelsen i vårt land, utkom en bok med titeln "Lewi Pethrus i närbild" skriven av Ivar Lundgren. Vad säger då den 90-årige LP om framtiden för pingströrelsen -och det framtida ledarskapet?

IL: "Den svenska Pingströrelsen har ju en speciell organisationsform, kan man säga, om man jämför med andra samfund och om man jämför med pingströrelsen i andra länder.

Kräver inte den svenska pingströrelsens organisationsform just en kraftfull centralgestalt av typ Lewi Pethrus för att hålla samman?"

LP: "Jag skulle vilja säga, att vad den kräver är EN ANDLIGHET, som motsvarar organisationsformen. Organisationsformen är BIBLISK OCH ANDLIG. Vi talar om ANDLIGA ÄMBETEN, ANDLIGA NÅDEGÅVOR och ANDLIGT OMDÖME, ANDLIG LEDNING.

Vad som ABSOLUT måste till för att dessa ANDLIGA ORGANISATIONSFORMER ska fungera är ett MOTSVARANDE ANDLIGT SINNE, EN ANDLIG BLICK OCH en BIBLISK AKTIONSFORM.

Om detta finns, kommer ledarna AV SIG SJÄLVT FRAM".

______________________________

Vad LP här säger är, att organisationsformen är Biblisk och KRÄVER därför en motsvarande andlighet. Själv är han uppenbarligen, vid fyllda nittio, ljusår från tanken, att byta ut den organisationsformen mot ett mänskligt samfund, ett kyrkostystem. Mot människotankar.

2014-05-12 @ 07:31:41
Postat av: S-E Sköld

Vad säger då den 90 årige Lewi Pethrus om de speciella faror som hotar svensk pingströrelse?

LP: "En av dess stora faror är DESS FRAMGÅNG OCH TILLVÄXT. Det är EN MYCKET STOR FARA för en rörelses ledning att kammen växer i och med rörelsens tillväxt, och MAN BLIR MEDVETEN OM SIN STYRKA.

Hela det underbara material som finns av hängivenhet, trohet, kärlek ocfh offervilja kan göras till en PLATTFORM FÖR MAKTUTÖVNING. Det anser jag vara en av de stora farorna i alla rörelser.

Att människor kan hålla sig nere i VERKLIG ÖDMJUKHET när deras sak växer och blir stor och framgångsrik, det är å andra sidan en rörelses största styrka".

---------

När det gäller Pingst-ffs och samfundet Pingst, har pingströrelsens ledarskap, tredje generationens ledarskap, byggt ledarskapsstolar åt sig själva, oaktat frånvaron av den andliga utrustning som LP hänvisade till. I stället har man rivit ned de fäderna, med LP, i täten byggt upp och i dess ställe satt en alltigenom mänsklig organisation, som INTE kräver andlighet för att kunna fungera, för att hållas samman.

Det sammanhållande band som Bibeln hänvisar till, "kärlekens sammanhållande band", har man ersatt med en mänsklig organisation, som hålls samman av organisationen och därför kan ledas med mänskliga förmågor, mänskliga ledarskapsförmågor.

2014-05-12 @ 07:50:58
Postat av: S-E Sköld

Guds Ande bar fram JESUS som ett heloffer på Golgata kors, och den seger och dess konsekvenser för människan, till hennes själ, kropp och ande, som denna seger fått,

kan ingen människa - inget kött - hämta, för att dela ut till oss människor, också det är ett Andens verk.

JESUS: "Av mitt skall han (Anden) ta, och förkunna (ge till) för er". Därför är Andens gåvor HELT OMISTLIGA för att detta skall kunna ske! i annat fall blir Golgata och Jesu seger där teorier, och inte kraft, till frälsning och läkedom! som det är avsett att vara.

2014-05-12 @ 10:06:12
Postat av: S-E Sköld

Pelle Hörnmark: "Det har gått tio år och vi har hittat formerna, vi är samlade ekonomiskt och organisatoriskt.

Kanske kan vi använda vår organisation till att fokusera ännu mer när det gäller uppdraget. Vi kan vässa visionen".

JESUS KRISTUS: "Du säger ju: "Jag är rik, ja, jag har vunnit rikedomar, och behöver inget" och du vet inte, att just du är eländig och ömkansvärd och fattig och blind och naken".

Den som kan riva ned det Lewi Pethrus och hans samtida byggare - med Bibliska ritningar - byggt upp, är inte bara blind och naken; DEN ÄR FÖRLEDD AV ORMEN! som hatar Guds verk.

JESUS KRISTUS: "Andra har arbetat, och ni har fått gå in i deras arbete". Men det gjorde inte Sten-Gunnar Hedin, Jack-Tommy Ardenfors och Pelle Hörnmark. De rev i stället ned det fäderna byggt upp och gjorde en mänsklig kyrkoorganisation av det. När de egentligen borde ha bett Gud om en andlig utrustning som svarade mot kravet, att gå in i fädernas arbete -och därmed deras arbetssätt. Det gjorde Salomo, när han skulle ta över efter sin fader David.

1 Kung. 3:9-10 "Så ge nu din tjänare
ett HÖRSAMT hjärta, så att han kan
vara domare för ditt folk och skilja
mellan gott och ont:

ty vem förmår väl eljes vara domare
för detta ditt stora folk?

Detta, att Salomo bad om sådant,
behagade Gud".

Den förebilden - Salomos exempel - hade också dugt för Sten-Gunnar Hedin, Jack-Tommy Ardenfors och Pelle Hörnmark, med medhjälpare, att efterfölja. Det var inte en annan organisation, än den bibliska, som var behovet, utan behovet var en Gudomlig utrustning för uppdraget!

Och Han som ger oss uppdrag, är också den som ger oss den utrustning som krävs för uppdraget.2014-05-12 @ 12:24:09
Postat av: S-E Sköld

Anden/Vinden kan ingen stänga in, men väl stänga ute, och det gör man genom FORMALISM! Anden har kommit för att ge direktiv, inte för att få.

Och då, när formalismen är ett faktum, finns bara två vägar framåt, och båda börjar bakåt, tillbaka till "forntidens stigar" och därmed till forntiden/Urtidens Gud.

Den första kallas reformation. Om den inte får ske, i en gammal rörelse, finns steg två, det som för övrigt Lewi Pethrus själv en gång tog: dra ut från formalisterna för att få frihet att verka Andens verk.

Detta främst för folket skull, som inte annars får Guds evangelium! som är frihet för det fångna och syn för de blinda, och det kan inte andliga fångar ge, meddela, som själva är blinda och formalismens fångar.

2014-05-12 @ 17:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se