Del 2: Riktlinjer för tron - ett enda dop - troendedopet.

Kära syskon!
 
Ingen förvirring - Andens enhet, som tillhör kallelsen in i den andliga gemenskapen, är ett Herrens verk efter den troendes omvändelse och pånyttfödelse - EN Ande och EN kropp:
 
Ef.4:3 "Var ivriga att bevara Andens enhet genom fridens band: en kropp och en Ande, liksom ni kallades till ett hopp, det som tillhör er kallelse, en Herre, en tro, ett dop, en Gud som är allas Fader, han som är över alla, genom alla och i alla."
...
 
ETT enda dop - efter kallelsen:
 
1) Dopet anses vara den sista akten av pånyttfödelseprocessen.

2) Dopet är inte endast ett bevis på omvändelse, samvetets rening av synd och uppståndelse till ett nytt liv utan även bekräftar den troendes medvetna ställningstagande i tro.

3) Enligt Jesu Kristi befallning, kan dop ske endast när man tror (Mark 16:16, Matt 28:18-20, Heb 11:06) - när man omvänder sig och förkastar synden genom att uttrycka uppriktig ånger, bekänner Jesus Kristus som Herre och Frälsare (Apg 2:38-39, 8:37, 10:44-48, 16:30-32) och vill ingå i Församlingen och troget tjäna den lokala enheten (Apg 2:41-42, 2:47, 4:4).

4) Dopet, i biblisk mening, skall vara den troendes fria viljeakt till Jesu efterföljese - ett lärjungaskap.
 
Matt.16:24 "Jesus sade till sina lärjungar: "Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig.
 
Den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det.
 
Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men tar skada till sin själ? Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ?"
.............................
 
Fridshälsningar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se