+ Att gå den smala vägen: valet.

Kära syskon…

 

Uppgörelsen.

 

Matt.24:3 ”När Jesus sedan satt på Oljeberget och lärjungarna var ensamma med honom, gick de fram till honom och frågade: ”Säg oss: När skall detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?”

 

Jesus svarade dem: ”Se till att ingen bedrar er. Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse. Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

 

Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. Men allt detta är bara början på ‘födslovåndorna’.

 

Då skall man utlämna er till att misshandlas och dödas, och ni kommer att bli hatade av alla folk för mitt namns skull. Och då skall många komma PÅ FALL, och de skall FÖRRÅDA varandra och hata varandra. Många falska profeter skall träda fram och bedra många.

 

Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta. Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst. Och detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma.”
…..

 

Herren vill undervisa oss om skillnaden mellan sant och falskt, mellan en bedräglig andlighet och Den Helige Andes ledning, genom att testa vår lärjungaskap.

 

Om det låter ”andligt”, kommer världsligheten att omfamna det.

 

Men om det är sant, rent och samtidigt ystrider mot vårt hjärtas önskan, vårt kött, kommer endast lärjungar att lyda.

 

Det är en smal väg. Valets Väg…

 

Den Stora Frågan lyder:

Vill vi, som säger att vi älskar Herren, komma på fall?

Eller vill vi betala priset som Hans lärjungar?

.......

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se