+ "...gjorde det som var ont i HERRENS ögon och tjänade baalerna."

HOSEA 2:16
"Det skall ske på den dagen, säger HERREN , att du skall kalla mig: "Min man." och inte mer kalla mig: "Min Baal."

Baalernas namn skall jag ta bort ur hennes mun, så att man inte mer skall komma ihåg deras namn.
"
.........................................

§ Guds hus, den levande Gudens Församling, skall vara sanningens pelare och grundval! (Skriften, Guds Ord)
................................................................

Inbjudan till den breda vägen i artikeln i Dagen, publicerad: 2011-10-07 03:00 | Uppdaterad: 2011-10-07 16:43

"Stanley Sjöberg har fel om uthyrningar" - Niklas Piensoho

Stanley Sjöberg sprider felaktiga uppgifter om de artister som besöker Filadelfiakyrkan i Stockholm i samband med att den hyrs ut. Det menar styrelsen och föreståndaren i församlingen.
Det gör ont att se hur Stanley Sjöberg beskriver människor han aldrig mött som satansdyrkare. Att som Sjöberg, gå ut i artiklar och på bloggar, och kalla artister man aldrig träffat, eller lyssnat till, för satanister känns både obehagligt och ovärdigt.

Om man ska gå fram med så grava anklagelser som Sjöberg gör - inte främst mot Filadelfia, utan mot de artister det gäller - bör man gräva djupare än att citera några korta fraser från mediers rapportering.
Det är inte sant att det är tillbedjare till djävulen som tar plats på Filadelfias scen. Något sådant tillåter inte vår noggrant utformade policy för uthyrning. Sjöbergs beskrivning av Jane Birkin som porrdrottning är minst sagt vidlyftig. I dag är Jane Birkin 65 år och befinner sig på en välgörenhetsturné till förmån för offren för tsunamin i Japan tidigare i år. Vi i Filadelfia finner ingen grund att stänga dörren för ett arrangemang som detta. Stanley Sjöberg kan naturligtvis fortsätta att upprepa sina absurda påståenden. Men sanna blir de ändå inte.

Vi diskuterar gärna uthyrningsfrågan - den är viktig - även om Filadelfia redan hyrt ut sina lokaler i 30 år, och många andra frikyrkor gör likadant. Vi har inbjudit Stanley Sjöberg till samtal om hans frågetecken kring vår uthyrning men han har vägrat att möta oss. I stället har han använt media, vilket vi beklagar.


Vi delar inte den teologi kring kyrkolokalen som vi anar i Sjöbergs inlägg. Fastigheten är inte heligare än andra platser. "Gud bor inte i tempel som är byggda av människohand" (Apg 17:24). Däremot anser vi att den enskilda människans hjärta är helig plats i enlighet med 1 Korinthierbrevet 3:16-17.

Detta betyder att vi kan upplåta Filadelfiakyrkan för andra arrangemang än våra egna utan att vi kränker heligheten. Samtidigt vill vi värna de varma känslor som både vi och många människor har för Filadelfiakyrkan efter att ha gjort starka andliga upplevelser där. Men vi vill inte göra vår fastighet till platsen där Gud bor, den platsen är människors hjärtan.


Det är sant att vi hyr ut Filadelfiakyrkan av ekonomiska skäl, men det är inte det enda skälet. Att Filadelfiakyrkan, bokstavligt talat, finns med på alla kartor beror bland annat på att vi hyr ut våra lokaler till andra arrangemang. Pingströrelsen har ett rykte av att vara kulturfientlig och det är ett rykte som vi gärna ändrar på. Samtidigt ställer detta krav på oss att vara noggranna i avtalen med våra hyresgäster, en noggrannhet som vi tar på största allvar och där vi ständigt försöker bli bättre.


Vår starkaste reaktion på Sjöbergs agerande handlar om hur kristenheten ska se på människor utanför de egna kretsarna, och hur vi pratar om och med varandra. I bloggosfären finns, på grund av Sjöbergs agerande, skribenter som undrar vilka ytterligare artister kristna människor ser som satanister - fast de inte är det. Deras förmodan är att en rad andra människor i kulturlivet ska utsättas för ett liknande fördömande från kristna.
I Filadelfia Stockholm gläds vi just nu över nya människor som söker sig till våra gudstjänster och Alpha-kurser.

Problemet är bara att allt för många av de människor som längtar efter en gudsrelation, och som skulle vilja ha kontakt med en kyrka, aldrig skulle sätta sin fot där på grund av att man uppfattar kyrkan som dömande.
Det blir tvärstopp direkt. Dessvärre har vi i frikyrkans historia ägnat mycket kraft och energi åt fördömande av andra, såsom Sjöberg nu gör, och det ser vi som ett större skäl till utebliven väckelse än att Manhattan Transfer, PJ Harvey, Jane Birkin och Kevin Costner med fler har konserter i Filadelfiakyrkan.

För oss i Filadelfia gäller det just nu att bryta ner de barriärer som hindrar vanliga Stockholmare från att söka sig till vår kyrka. Vi vill bjuda på en varm och inkluderande Jesusmiljö som relaterar till storstadsmänniskan och där vi tror att Bibeln har viktig vägledning in i vardagen.


Vårt stora bekymmer är att den som inte kan den inomkyrkliga kulturen allt för ofta känner sig exkluderad i frikyrkomiljön. Än mer sorgligt blir det om pastorer som inte är en del av Filadelfia Stockholm ovanpå detta sprider osaklig information om våra externa uthyrningar - och en attityd - som i förlängningen faktiskt skrämmer bort nya besökare från gudstjänster över hela landet.
Detta är tragiskt inte främst för kyrkorna, utan för de längtande människor som därmed riskerar att inte få tag på Jesus i sitt liv.

Niklas Piensoho, föreståndare Filadelfia Stockholm
...........................................................................................................................

Kommentar:

1Tim.3:15  "Men om jag dröjer skall du veta hur man bör förhålla sig i Guds hus, som är den levande Gudens församling, sanningens pelare och grundval."

...........................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=280055


Kommentarer
Postat av: Lelle

Jag kan se detta från två synvinklar. Den ena är att vi avvisar allt som är ogudaktigt, dit givetvis satanism och mycket annat som bibeln karaktäriserar som synd, hör.Ser man det på detta sätt skulle man kanske inte bjuda in något ogudaktigt (inte heller någon ogudaktig) till kyrkan. Men det är just det vi vill, att syndare skall komma dit, möta de troende och bli frälsta.Men då måste man också först gå till sig själv. Sanningen är väl att många troende lyssnar till allt möjligt skräp med dåliga texter. Man kan givetvis också av nyfikenhet eller för att lära lyssna till dåliga texter etc, utan att själv gilla det.Det andra är att man inbjuder alla som vill att komma. Och samtidigt tydligt framför sin tro och uppfattning.Som jag ser det nu gör vi tvärtom. Vi godtar att vi som enskilda gör si och så. Medan vi inte får göra något "fel" i kyrkan. Alltså bli kyrkna heligare än vi själva, vilket jag tycker är fel.Det är uppenbart att detta med uthyrning är en känslig fråga. Oavsett var man tycker så kan man inte hindra att folk/medlemmar tycker. Och man kan inte tvinga dem att att offra. Alltså måste man ta hänsyn till vad de tycker och kan inte göra vad som helst. Detta är inte hyckleri som jag ser det utan lyssnande.Sedan. Angrip in Niklas eller Stanley som person utan saken. Det är dessutom styrelsen som tar besluten och församlingen som anställer sin pastor.

2011-10-08 @ 15:20:01
Postat av: Deborah

Lelle... Tack för dina tankar. ... Sedan förstår jag inte ett dugg vad du menar med 'angrip inte'..... utan saken. Det är precis vad jag har gjort! Jag har bara citerat Guds Ord i Saken. Det är vad Skriften är till för - att förmedla Herrens vilja och undevisning...... Mvh

2011-10-08 @ 22:08:26
Postat av: S-E Sköld

Jesu -och apostlagärningarnas - apostlarnas - kristendom gömde sig inte i kyrkorna, utan hade flyttat ut till folket, det syndiga folket - det syndiga släktet - med trollkarlar, spågummor, mördare och annant liknande,och de hade fått makt att fördriva ondskan i alla dess uppenbarelseformer. En del av dessa former finns nog också kvar i Guds hus; därför rensade JESUS templet, bönehuset.

2011-10-09 @ 09:06:06
Postat av: Lennart Svensson

Hej Deborah!Postade denna kommentar på

Aletheia. Får se om den kommer

med.Och Du MTC,En gång sa Du att jag skrämde bort damerna här

och nu säger Du adjö till Deborah?Jag menar, Deborahs kommentarer är ju som en frisk fläkt i ett krematorie.

Den friska fläkten kan väl inte stängas av?Kan Du också förklara vad Du menar med:"Laglöshetens ande är nu starkare än någonsin".Är det ur ett hebreiskt perspektiv eller?mvh L.S

2011-10-12 @ 11:02:08
Postat av: Deborah

Lennart, broder! Tack för din kommentar. Det är nämligen så, att i dessa tider avslöjar Herren alla falsarier - både falska motiv och dubbla hjärtan. .... Det kommer alltid att bli uppenbart, var man står i förhållande till den Nya Skapelsen i Herren. ... Den som predikar ett annat evangelium, ett falskt sådant, kommer i sitt högmod att 'krocka' med Andens Nya Liv. .... Och! Det ska vara så, för att hjärtats uppsåt och tankar ska bli synliga. .... Men - vi fröjdar oss storligen och tackar Jesus, för att Han har gett oss det stora Förtroendet att få lida för Hans Namns skull! .... Varma hälsningar! :-)

2011-10-13 @ 15:18:29
Postat av: Anonym

Broder Lennart,Förstår du inte att det är VI som åsyftas, vi är de laglösa, vi som vandrar i NÅDEN!:-)Guds välsignelse,

Antonia2011-10-14 @ 05:32:10
Postat av: Deborah

Antonia! Vi är under nåden: ... Rom.5:20 "Men dessutom kom lagen in för att fallet skulle bli så mycket större. Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer." ..... 6:14 "Synden skall inte vara herre över er, ty ni står inte under lagen utan under nåden. Hur är det alltså? Skall vi synda, eftersom vi inte står under lagen utan under nåden? Naturligtvis inte!" ..... Vi vandrar efter Livets Andes Lag! ... :-)

2011-10-14 @ 07:53:36
Postat av: AnonymSyskon,Denna länk hade en bloggare lagt in på Aletheia.

Handlar om E. Chumneys besök i Alingsås.http://bibelfokus.se/blog/111016Guds rika välsignelse,

Antonia

2011-10-16 @ 20:36:27
Postat av: Anonym

Kära Deborah,Tänkte inte på lagen i mitt inlägg (till Lennart), utan mera bestämt då på formuleringen "laglöshet".Laglöshetens ande = Antikrists ande och det är en helt annat sak.Mkt allvarligt, anser jag, att referera till oss kristna (som inte fokuserar på Torah) under detta epitet.Kram/Antonia

2011-10-16 @ 20:45:04
Postat av: Deborah

Antonia! Du har helt rätt. Det var en mycket bra sammanfattning gjord av Lennart Jareteg på Bibelfokus. ... Hoppas att flera tar den till sig och verkligen börjar pröva alla fromma läror, som dyker upp liksom svampar ur jorden. ... Var välsignad! :-)

2011-10-17 @ 09:58:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se