+ Herrens utmaning + vår lydnad = rätt ordning.

Roger Arnfjell skriver angående Pingströrelsen:

Citat
: "Från information till mission. Det är frestande att tro att bred och stark intern informationsverksamhet kan skapa riktning.

Det är troligen felaktigt. Studier visar med tydlighet att en rörelse växer i relation till antalet medlemmars aktivitet för att aktivt föra ut rörelsens idéer till dem som fortfarande inte vet" (slut citat)
.................

Herrens verk växer, när man lyder Ordet, lägger kött åt sidan och släpper fram de profetiska budskapen.

Det vill säga Herren Jesus själv talar genom de som Han utväljer och sänder ut. Kristi Ande är profetians Ande och kommer inte Herrens röst fram, då tar mörkrets krafter över
.



Omvändelse från Emerging church-tanken, där man offrar/stänger små lokala församlingar genom utförsäljning och buntar ihop alla under ett paraply, är förutsättningen för att Gud skall kunna bygga sitt eget verk - som Han själv vill. Enligt Ordet.

Så länge det finns synd i lägret blir det inga resultat
.
................................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=260018

Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Problemet med pingstledningen i Pingst-ffs och samfundet Pingst, är att de lagt "vägkartan" - Bibeln - åt sidan för att i stället följa sina egna tankar -och vägar.



Det är lärartjänsterna som tagit över pingströrelsen,kapat den och nu leder den; utan understöd av Guds profeter: och så fungerar inte ledningen i "Den levande Gudens församling". Tvärt om har de gått emot profeter och apostlar som Georg Gustavsson och Bo Hörnberg, båda f.ö. Pelle Hörnmarks företrädare som föreståndar för pingstförsamlingen i Jönköping.



Gud har insatt det styrelseskick - de tjänstegåvor - som Han vill ha i Sin församling, i Kristi kropp på jorden, och den ledningen - Gudomliga ledningen - förändras inte från tid till annan: den är lika tidlös som församlingen; så länge som "hedningarnas tider" är.



Att pingströrelsen med sina falska ledare, falska i den meningen, att de inte handlar om apostlar och profeter i täten, utan lärare, nu söker sig till ett annat avfälligt kyrkosystem, den Katolska kyrkan, är på ett sätt inte förvånade: om man inte avslöjar falska profeter, fastnar man i deras nät. Därför att det handlar om andliga krafter. Andligt ljus och mörker, som ALLTID utbreder sig på varandras bekostnad.



En nationell, profetisk ledare från pingströrelsen i Etiopien, Geto någonting, predikade i Pingstkyrkan i Jönköping, i samband med Evangelistveckan för sådär en fem - sex år sedan, och han sa då bl.a. "Ni har inte väckelse i Sverige, därför att Gud är emot er och det är Han därför att ni har vänt honom ryggen"



Bättre och tydligar kan den sanningen knappast uttryckas.

2011-05-12 @ 20:50:32
Postat av: S-E Sköld

BREV TILL PINGSTLEDNINGEN (2009 12 08)



Till den svenska pingströrelsens ledare



Kära syskon i tron!



Jesu frid.



I det andliga mörker som sedan länge råder i vårt land, som följd av Ert och andras - i motsvarande ledarställning - tigande: då Ni undandrar Er ansvaret, att för vårt folk förkunna "allt Guds rådslut": och därmed ställer Guds Ords lykta under bordet i stället för på, som JESUS Själv varnat oss för,



ges slaktaren/vargen utrymme att ostört få härja i vårt land och döda skaror av Människor - Guds avbilder - i moderlivet. Det finns ju i Guds Ord ett skydd för deras liv - för deras oskyldiga blod - men om de Orden inte predikas, fungerar inte det skyddet: det kan inte utföra sitt verk i Människohjärtan, vartill det är sänt. Att Ordets tjänare och förvaltare utför sin plikt, att förkunna "allt Guds rådslut" - alltså även för oss Människor obekväma sanningar - är förutsättningen för att Ordet skall kunna utföra Sina verk och ha framgång i vårt land.



Mörker är alltid brist på ljus och på samma sätt är andligt mörker brist på Guds Ords vägledande ljus. Där det ljuset är, råder inte mörkret. Det är den självklara och enkla sanningen: sambandet. Därför är det är Ordets förvaltares uppgift och ansvar, ja plikt, att ställa fram det vägledande ljuset på alla områden där mörkret råder. Det ljuset skingrar alltid mörkret, då "mörkret inte har fått makt med det"



Till dettta kommer, att Ni inte endast valt att själva tiga inför denna orättfärdighet, Ni står dessutom emot dem Gud sänt till Er och vårt land för denna saks skull. En del av Er har stått emot - vägrat lyssna - i nu två decennier. På grund av dessa två omständigheter - Er underlåtenhet att predika "allt Guds rådslut" för vårt lands folk och att Ni stått emot dem Gud sänt till Er och landet i denna fråga - är Människor nu döda, som varit i livet om Nu fullgjort Ert uppdrag/Er plikt som Ordets tjänare och förvaltare och inte stått emot dem Gud sänt till Er och vårt land.



Om det inte är sant, då saknar i så fall Guds Ord den kraft och förmåga som krävs för att stoppa slaktarens/vargens framfart. Och det tror Ni väl ändå inte? att Guds och Människans fiende är starkare än Ordet.



Ni säger, att Ni vill väckelse - andligt uppvaknande - i vårt land, men väckelse uppstår när sanningen konfronterar lögnen: när Guds Ord konfronterar synden, som när ljuset konfronterar mörkret och saltet konfronterar förruttnelsens nedbrytande krafter. Först då - när denna konfrontation äger rum - ställs vi Människor inför ett vägval: skall vi välja mörkret och dess gärningar, som leder till död, eller skall vi välja ljuset och dess gärningar, som leder till liv, evigt liv. Därför finns väckelsen alltid i Era Biblar och Ni bestämmer själva om den - väckelsen - skall komma fram och verka, eller ej. För om Ordet skall ha framgång måste det sås i Människohjärtan och det är Ert uppdrag.



Vad gäller organisationen/samfundet Pingst, som jag tidigare fått Guds uppdrag att skriva till Er om, gäller fortfarande Ordets alla sanningar och den som vill ha framgång i Guds rike underordnar sig Ordet, i alla stycken. Någon annan väg framåt finns inte, än den att vandra i harmoni med Gud, med Hans eget eviga Ord. Och hur vi som Ordets tjänare och förvaltare handskas med det Ordet - till den del vi fått ljus över det i lära och praktik - kan få konsekvenser för andra Människors evighet.



Ords. 22:28 "Flytta inte ett gammalt råmärke,

ett sådant som dina fäder satt upp"



Ps 51:8 "Du har ju behag till sanning

i hjärtegrunden"



På Guds Andes uppdrag:



Sven-Erik Sköld

091208



2011-05-13 @ 08:26:20
Postat av: S-E Sköld

Eftersom jag på Aletheia är modererad på mitt namn, sätter jag in min senaste text här: som alltså i sedvanlig ordning står på moderation, tycker den är värd att publiceras:



Om man bryr sig i tempelfrågor i Israel och annat liknande; som man med all sannorlikhet inte behöver vara med och bygga, eller ens offra till, kan man lägga de egna landsmännen -och kvinnorna åt sidan; de som stapplar mot avrättningsplatsen tätt förbi våra egna knutarna.



Man behöver inte heller bry sig i Guds eget tempelbygge, här på hemmaplan, som är något av Guds räddningsark i vår tid; bl.a. för våra egna söner och döttrar.



Det bygget pågår så nära våra egna fötter, att vi inte kan se det; eftersom vi har blicken riktad till det som är långt borta -och hög upp.

2011-05-13 @ 15:29:20
Postat av: Lennart Svensson

Hej S-E-Sköld!



Bry Dig inte om bloggen Aletheia.

Deras agenda är att sprida "hebreiska rörelsens" budskap. Deborah har själv sagt att de sprider undervisning, som inte stämmer med Jesus undervisning.

De sysslar med villolära.

De stora väckelse-rörelserna genom tiderna har väl aldrig predikat att vi kristna skulle ha sk. "hebreiska rötter".

De har alltid haft budskapet om Jesus som korsfäst och inte sysslat med tillägg som att predika "torah".



mvh L.Svensson

2011-05-13 @ 20:59:12
Postat av: Anonym

Lennart Svensson, det är sant: läror kan inte frälsa. Det är som att överge brudgummen för att i stället hålla sig till brudgummens föräldrar; dennes väg till världen.



Det handlar om kärleksbrist/otrohet. JESUS: "Den som älskar mig, han håller mitt ord" "Bli kvar i mig, så blir jag kvar i er" "Ni är grenarna, och jag är vinträdet".



Man måste mena, att det finns någonting i det bakomliggande som inte finns i Kristus. För om det finns i Kristus, i deras föreställningsvärld, skulle de ju hålla sig till Honom, som Paulus: "Jag lämnar det som är bakom, och far efter att lära känna Honom".

2011-05-14 @ 05:15:16
Postat av: S-E Sköld

L.S. det är tidigt på morgonen, och jag - S-E Sköld - missade att skriva dit mitt namn..

2011-05-14 @ 05:17:19
Postat av: S-E Sköld

Har satt in nedanstående inlägg på Aletheia, under rubriken "Pelle Hörnmarks ledarskap.." där står det på moderering. Sätter därför in det också här.



Även kuvade hundar kommer krypande och slickar uppåt - på människohand - och slickar i sig människoblod, men gläfser nedåt och morrar.



Jes. 52:11 "Bort, bort, dra ut därifrån,

kom inte vid det orent är; dra ut från

henne, rena er, ni som bär Herrens

kärl".

2011-05-19 @ 08:19:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se