+ Jer.17:13 "...De har övergivit HERREN, källan med det levande vattnet."

Den som representerar folket, har inte mandat att gå egna ärenden i folkets namn. Herren håller på just nu att skapa ordning på torpet.

Jag klistrar in hela artikeln av Nils-Olov Nilsson i Dagen, den 30 mars 2011:

"Varför ska våra pingstledare åka till Rom på studiebesök?"

När jag bläddrade
genom Dagen 23 mars höll jag på att sätta kaffet i vrångstrupen. Våra pingstledare är på väg till Rom för att möta påven och studera katolicismen.

"Bara den som är otrygg är rädd för ett samtal." Så uttrycker sig Pingst FFS föreståndare Pelle Hörnmark och syftar på dem som har en avvikande åsikt om de samtal som sker mellan samfundet och Katolska kyrkan. De här samtalen hade sin början år 2003 på initiativ av dåvarande föreståndaren för Pingst, Sten-Gunnar Hedin.

Hörnmarks uttalande är synnerligen märkligt. Det kan hända att det finns en del otrygga människor i de som tycker annorlunda, men att generalisera som han gör är endast ett uttryck för okunskap, eller ovilja att erkänna att vi är många som inte delar hans uppfattning.

Och vi är oroliga inför det vägval som man nu gör på flera fronter. Det verkar som om man struntar blankt i dem som har andra åsikter. Utan tvekan ser vi en förvandling bort från folkrörelseidealet mot ett episkopalt styre där lekmännen mer och mer marginaliseras. Den nya hierarkin byggs för fullt.


Vi är många inom Pingst och frikyrkan som inte förstår varför vi över huvud taget ska samtala med en rörelse som orsakat så mycket lidande som Katolska kyrkan. Jag har sedan 1972 varit missionär i Spanien och Sydamerika och mycket noga följt de tragiska händelser som den kyrkan stått för. Många som sysslat med mission vet vad jag menar.

Katolska kyrkan har dessutom läror som vi anser klart obibliska. Att säga att vi till exempel har samma syn på Jesus är inte sant. Visserligen kan vi båda stryka under på hans eviga gudom och inkarnation men det finns mycket som skiljer oss åt. Eukaristin och mässoffret framställer Jesus roll på ett helt annat sätt än den Jesus jag känner från Nya testamentet. Synen på Maria, sakramentsläran, helgonen med mera gör att det är en avgrunds skillnad mellan oss.

I Dagen 18 mars får vi får veta att kvarlevorna efter den helgonförklarade Thérèse av Lisieux har anlänt till Israel för att turnera bland de katolska församlingarna i Israel och Palestina. Det är inte den sortens religion pingströrelsen bör skapa relationer med.


Det är dags för profeterna att tala på murarna och mana till helighet och omvändelse. Om inget drastiskt sker är vi nog många som får se oss om efter en annan plats där vi kan återvända till den sunda läran.

Nils-Olov Nilsson teolog
........................................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=254251


Kommentarer
Postat av: Lelle

Att det finns så många i frikyrkorna som nu börjar försvara katolska kyrkan och dess lära, trots att den är helt obiblisk förvånar mig verkligen.



Både Jesus och Paulus säger att "inte en prick av lagen skall förgå", och Paulus sa att t o m han själv skulle fördömas om han lärde något annat än just det han då lärde. Gud ord är och måste vara grunden. Vi vet hur urkyrkan levde och inte liknar det RKK. De första kristna hade så lite riter och yttre symboler att de kallas "ateister" av andra i romarriket.



Påveämbetet, ingen skall kallas Fader utom Gud. Att han nu blivit ofelbar är ännu värre.

Att utse "helgon" strider direkt mot allt i bibeln. Alla kristna är heliga av nåd.

Att be till döda finns inte ens som tanke i Skriften. Och ännu värre, att be till människor! Aposdtlarna avböjde ju själv all tillbedjan.

Massor av annat, celibatet, prästämbetet som sådant, mässoffer är andra obibliska saker.



Det märkligaste är samtidigt att just RKK anser att frälsningen bara finns i och genom RKK. Och att medlemmarna inte får ta nattvard tillsammans med andra kristna i ekumeniska sammanhang. OM andra kristna deltar i HHN så anses de har godkänt allt i RKK! Vi i de evangelikala och pentekostala kyrkorna anser däremot att frälska mycket väl kan finnas inom RKK. Vem är då sekteristisk?



Arborelius själv har sagt att "inte bibeln är sanningen utan romersk-katolska kyrkans tolkning av bibeln". Traditionen i RKK står alltså över Guds ord.



Det är dags att dra sig ur sammanhang som drar bort från Ordet! Att profetiorna sedan talar om hur det skall bli är en annan sak vi borde kunna se. Jag tror att RKK och andra avfallna kyrkor är "skökan" och hennes döttrar. Denna rika kyrka som säger att "jag skall inte bli änka" är inget att luta sig mot. Se bara på eländet med pedofili som lett till konkurser för kyrkan.

2011-03-31 @ 14:58:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se