+ Herren går förbi etablissemanget - som vanligt...

1) Göte Olingdahl skriver en högst eftrelängtad predikan - inte en artikel - och visar på konsekvensen av att förkasta Herrens ordningar och tilltal.

Citat: "Ett annat slags radikalt ledarskifte har skett i vår tid på samfundsområdet. Den svenska Pingströrelsen har övergått till att bli ett samfund "som alla andra trossamfund". ......


Pingstförsamlingarna övergav den grundläggande bekännelsen till "den bibliska mönsterbilden" med sin udd riktad mot samfundsbildning och framhävandet av nytestamentligt församlingsliv som ideal.

När denna i praktiken hyllade trosdogm om församlingssynen övergetts förvandlades tidigare klart uttalade samfundsmotståndare till samfundsvänner.


Profeten Samuel förblev trots allt trogen sin himmelska kallelse. Han fortsatte att be för sina landsmän fastän han blev bekämpad och aldrig accepterad av kretsen kring kungen. Folket i stort fick ofta anledning att fråga sig varför man inte i tid lyssnat på Samuels varningar.
" (slut citat)

...........................................................

 

På spiken, Göte! Problemet är, att en liten elit har missbrukat sin ställning och förlett folket till att gå sida vid sida med mörkrets rikes prästerskap, med katolicismen.

I stället för att vårda sig om fåren har man ORGANISERAT i köttet och förkastat profetiska tilltal.

Men Herren har en annan väg, långt härligare, för alla som vill vandra på den!

JESAJA 55:6 "Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära. Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till HERREN, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse.

Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger HERREN.

Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar.


Liksom regnet och snön faller från himlen och inte återvänder dit, förrän det har vattnat jorden och gjort den fruktbar och ger säd till att så och bröd till att äta, så skall det vara med ordet som går ut från min mun. Förgäves skall det inte vända tillbaka till mig utan att ha verkat vad jag vill, och utfört det vartill jag har sänt ut det.

Med glädje skall ni dra ut, i frid skall ni föras fram. Bergen och höjderna skall brista ut i jubel inför er, alla markens träd skall klappa i händerna."
.............................................

Lewi Pethrus

2) Marcus Jonsson skriver mycket bra i artikeln "Varför hänvisas numera aldrig till Lewi Pethrus?":

Citat: "Arthur Sundstedt skriver i sitt fem band omfattande verk om pingstväckelsen, att det som kännetecknade pingstvännerna var att de i allt frågade: Vad säger Bibeln?

Denna bibeltrogenhet och fasta övertygelse om att de löften Jesus gav "kunna ej svika" eller begränsas till en bestämd tidsepok, gav en ofrånkomlig följd: En tydlig fokusering på Jesus, Andens dop med tungotalet, själavinnande och helbrägdagörelsen. Detta kan vi kalla för "pingsttonen" och här utmärkte sig pingströrelsen från övriga frikyrkor.......

 

Lewi Pethrus var som bekant motståndare mot både samfundsbildning och predikantutbildningar. Och det utifrån en biblisk syn. I boken "Brytningstider - Segertider" argumenterar han grundligt för dessa ståndpunkter. Trots att boken utkom 1969 bjuder den på en oerhört aktuell läsning." (slut citat)

 

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=246968
..............................................................

3) Leif Backman skriver i artikeln "Enkla, olärda människor är de som skapat väckelse":

Citat: "Jag har följt debatten i Dagen om den påtänkta pastorsakademien och det har rört om i mitt andliga liv. Så vitt jag kan se har det aldrig uppstått någon större väckelse av liknande tilltag. Inte heller kan jag finna stöd för att det går att överbevisa människor till frälsning genom teologiska studier och samtal. Jag menar inte att vi ska förakta kunskap och lärdom, men i Guds rike råder en annan prioritet.

Redan i Apostlagärningarna står det att det var "olärda män ur folket" som fick vara med och göra kraftgärningar, under och tecken i Jesus namn. Trots, eller på grund av, att de var olärda. Kanal 10 visade nyligen ett reportage från Kina som stärkte min övertygelse om att vi är på väg åt fel håll. Ett exempel var en pastor som var analfabet.


Alla skrattade åt honom och såg ingen framtid för honom. På fyra månader hade han startat en ny församling som växte så snabbt att den måste delas på grund av platsbrist vid samlingarna. Många sådana exempel visades.


Alla med samma bakgrund, outbildade enkla människor med ett hängivet hjärta för människors frälsning. När församlingarna etablerades och växte i Sverige leddes de i de allra flesta fall av människor tillhörande den kategorin. Enkla, olärda, svaga men i förstånd att Guds kraft fullkomnas i svaghet." (slut citat)

 

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=246969

...................................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=246967


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Frågan är egentligen: skall Pingströrelsens folk ledas av Anden - Guds tankar - eller av Människotankar?



Signifikant är, att varken de som startade organiserandet av Pingströrelsen, Jack-Tommy Ardenfors och Sten-Gunar Hedin, vilket slutade i Samfundet Pingst, eller de som nu leder samfundet, vid något tillfälle, offentligt, åberopat Guds Ord, som stöd för sina förehavanden.



De tar bara på sig ett slags allmänreligiös mask, tillverkad av diverse fromma, tomma ord och åthävor; som utåt ger sken av Gudsfruktan och lydnad för Andens röst. När de i själva verket följer sina egna tankars väg.



Apg. 20:29-30 "Jag vet, att sedan

jag skilts från er, svåra vargar

skall komma in bland er, och

de skall inte skona hjorden.



Ja, bland er själva skall män

uppträda, som talar vad förvänt

är för att locka lärjungarna

att följa sig".

2011-02-09 @ 17:28:51
Postat av: S-E Sköld

”Att leva i förnyelse kräver mod"

skriver Pelle Hörnmark i sin artikel i Dagen i dag.



Personligen anser jag, att vad som möjligen kräver mod – eller åtminstone civilkurage – är att predika sanningen – Guds Ords sanning – för vårt folk: ”allt Guds rådslut”. Inte minst vad gäller de regelrätta mord, som mångtusentals barn – Guds avbilder – i moderlivet blir oskyldiga offer för.



Och att tillrättavisa bl.a. katolska kyrkan för all dess obibliska – ja direkt okulta – läror! som de bedrar – vilseför – folket med, kan också kräva lite kurage.



Men att leda pingströrelsens folk vilse kräver inte mod, men väl högmod och självsäkerhet; som gör, att man bl.a. inte lyssnar på de gamla, bland dem två apostlar och profeter, Georg Gustavsson och Bo Hörnberg, och dessutom Pingströrelsens grundare, Lewi Pethrus, som samtliga tre, med stöd av Guds Ord, varnade för -och stred emot, vägvalet att göra pingströrelsen till ett samfund.



5 Mos. 1:41-44 ”Och ni spände bältet

om er, var och en tog sitt vapen, och

med lätt mod drog ni i väg mot

bergsbygden.



Men Herren sade till mig: ”Säg till dem:

Ni skall inte dra dit upp och ge er i strid,

ty jag är inte med bland er; gör inte så,

på det att ni inte må bli slagna av era

fiender”.



Och jag talade till er, men ni hörde inte

på det, utan var gensträviga mot Herrens

befallning och drog i ert övermod upp

mot bergsbygden".

2011-02-12 @ 15:26:13
Postat av: S-E Sköld

Hebr. 11:4 ”Genom tron

bar Abel fram åt Gud, ett

bättre offer än Kain, och

genom det fick han det

vittnesbördet,



att han var rättfärdig,

i det att Gud själv gav

vittnesbördet om hans

offergåvor;



och genom tron talar

han ännu, fastän han

är död”.



Lewi Pethrus, Georg Gustavsson och Bosse Hörnberg, har de lämnat efter sig något som äger Guds vittnesbörd? d.v.s. bestående verk.



De är döda nu, men de talar ännu

fastän de är döda:



De talar genom dem som de undervisat och som tog mot deras undervisning, och själva rannsakade skrifterna och fann att undervisningen i deras mun var sann, och att deras praktiska tillämpning av Ordet också stämde med skrifterna, med mönsterbilden.



Och VEM byter bort Guds sanning

mot lögn?



Ormen.

2011-02-12 @ 15:29:42
Postat av: keijo

SÅ underbart att vi har pingstväckelse i alla länder och stark budskap om Jesus och frälsning och Sverige behöver väckelse igen med den Heliga Andens kraft och undebar ledning och fröjd.Låt Gud uppväcka många nya namn som bär vittne om korset och blod och kärlek

ocm många nya förböne hem ,tack var välsignat ,keijo södertälje

2011-02-28 @ 07:56:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se