+ Vänner till Pingsten kan ej vara vänner till Rom...

Sten-Gunnar Hedin bakar in dubbla jesuit-budskap i Dagen:

Citat ur artikeln: "I ett polemiskt samhällsklimat med starka motsättningar mellan olika intressegrupper och trosriktningar blir dialoger alltmer sällsynta.

Det finns därför skäl att påminna om innebörden av att föra dialog. Till skillnad från debatter och diskussioner handlar dialog aldrig om att försöka övertyga eller övertala.

Det försöker vi göra genom förkunnelse, skrifter och andra uttryckssätt.

Dialogen däremot har ett enda syfte - att söka en klarare insikt i den andres ståndpunkter och förhållningssätt. Som kristna är vi av evangeliet förpliktade att möta alla människor med respekt och vördnad, oavsett vilka åsikter de har." (slut citat)
..............................

Kommentar till S-G Hedins motsägelsefulla påståenden:

.1) "Dialog handlar aldrig om att försöka övertyga eller övertala" skriver S-G Hedin i ena stycket och strax därefter säger han: "Det försöker vi göra genom förkunnelse, skrifter och andra uttryckssätt."

Slutsats: man försöker alltså påverka andra människor genom förkunnelse och skrifter! Vi har redan en Skrift - Skriften allena, som inte behöver drygas ut med den katolska katekesen och andra ockulta skrifter. Dialogen i det här falllet har för syfte att UNDERMINERA Guds Ord.

..................

.2) Det är självklart att vi måste möta mämnniskor med respekt. MEN - samma respekt får vi inte i möte med Vatikanen, som exkluderar alla oliktänkande från 'kyrkans' gemenskap. Det borde S-G Hedin veta - det står i katolska skrifter.

.................

.3) Hedin skriver vidare: "I ett liberalt kulturklimat där förkunnelsen av evangeliet undermineras även inom protestantiska samfund, kan vi i dag konstatera att det är många av den Katolska kyrkans företrädare i vårt eget land som står upp till försvar för en klassisk kristen tro. Påven Benedikts böcker om Jesus har tagits emot med glädje av kristna i alla kyrkor."

Slutsats: Påven Benedikts böcker handlar om en obiblisk sammanblandning mellan begreppen AGAPE och EROS. ("Deus caritas est")  Vem gläder sig åt en sådan obiblisk syn?
.....................

.4) S-G Hedins säger vidare: "Som pingstvänner är vår tro att varje andeutgjutelse iscensätter en ekumenisk rörelse."

Slutsats: Här uttalar han sig generaliserande och räknar sig själv som "pingstvän", samtididigt som påståendet om att varje Andeutgjutelse iscensätter en ekumenisk rörelse stämmer inte med Ordet.

Den sanna Andeutgjutelsen från den Herre och Gud, som är Abrahams, Isaks och Israels Gud, den är alltid ÅTSKILJANDE. Från avgudadyrkan, eros-dyrkan, olydnad och synd. Mörker kan inte blandas med ljus!

Apg.26:14 "Vi föll alla till marken, och jag hörde en röst som sade till mig på hebreiska: Saul, Saul, varför förföljer du mig? Det är hårt och smärtsamt för dig att sparka mot udden.

Jag sade: Vem är du, Herre? Och Herren svarade: Jag är Jesus, den som du förföljer.

Men stig upp och stå på fötterna! Ty jag har visat mig för dig för att utse dig till tjänare och vittne, både till vad du har sett och till det jag kommer att visa dig, när jag räddar dig undan ditt eget folk och undan hedningarna.

Till dem sänder jag dig, för att du skall öppna deras ögon, så att de vänder sig från mörker till ljus, från Satans makt till Gud. Så skall ni genom tron på mig få syndernas förlåtelse och arvslott bland dem som är helgade
."
........................

.5) Vidare citat: "När motsättningar i dag djupnar mellan olika grupper i vårt samhälle är det vår kallelse och skyldighet som kristna att stå i enhetens och försoningens tjänst."

Slutsats: det låter bra men stämmer inte överens med Skriften. Vår kallelse är att predika ett oförfalskat evangelium, som bygger på SANNING och inte på lögn!

Enhet och försoning går inte ut på, att man på smygvägar tvingar andra troende mot Ordets klara undervisning, att böja sig under påven och acceptera lärorna.
........................

FRÅGA: Hur ställer sig S-G Hedin till alla de troende, som INTE vill samarbeta med Vatikanen utan vill följa endast Herren enligt Ordet?

Skall han på smygvägar försöka "genom skrifter och andra uttryckssätt" - kanske rent av FÖRFÖLJELSE - tvinga Guds folk till avfall - eller kommer han att respektera ett 'nej' till samarbetet?
Historien hittills visar dock total brist på denna respekt....

Låt ingen bedra oss!
.............................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=256284

Kommentarer
Postat av: Tomas Wennerhult

Ursäkta mig, men hur kommer du fram till de slutsatser du drar här? Har nån gång Hedin eller nån annan menat att vi ska ansluta oss till Katolska Kyrkan? Skriver han inte i artikeln att dialogen tydliggjort BÅDE likheter och skillnader? Är det fel att sträva efter den enhet som Jesus ber om, om möjlighet finns till det? Är inte det att följa skriften?



Att du kallar katolicismen ockult visar att du inte förstått den. Eller så är det grundläggande kristna företeelser du inte förstått. Exempelvis är mystiken illa missförstådd av många som värnar om den rena läran. Är det där knuten ligger?



Visst har Katolska kyrkan fel på ett antal läropunkter, men de talar om frälsning genom tron på Jesus och som jag förstått Bibeln är det vad den talar om också. Eller vad säger du? I så fall finns grund för dialog och möjlighet till gemenskap i enhet om än inte organisatorisk enhet.

2011-04-13 @ 14:30:34
Postat av: Deborah

Tomas - jag ursäktar dig.



Men - har du någonsin läst Charta oecumenica, som är ett arbetsdokument i SKR?



Vilka slutsatser kan du komma fram till, när du läser Charta och ser alla ledares underskrifter?



Om någon vill ha 'enhet' med en annan människa, då får han göra det privat och inte i allra högsta grad - organisatoriskt, som de flesta ledarna har gjort genom att skriva under ett organisatoriskt dokument - se Charta.



Vilket helt klart strider mot Ordet, eftersom man förbinder sig att respektera varandras tro.



Blir var och en salig på sin egen tro? Och om man vill respektera andras tro, varför pådyvlar man samarbetet med katolicismen på dem, som inte vill?

....................



Inte allt är Gud - som glimmar.



Mvh.

2011-04-13 @ 14:57:48
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: S-E Sköld

Man kan inte bygga en mur mot synden tillsammans med synden: "onda andars läror".

2011-04-13 @ 16:28:40
Postat av: Lelle

Det är nog oerhört viktigt veta vad RKK står för. När det gäller enhet och ekumenik så borde man nog akta sig för att tala med en kyrka som lär följande samtidigt som jag anar att Sten-Gunnar säger att VI har haft fel....



1. Inte bibeln är sanning utan RKK:s tolkning av bibeln, enligt biskop Arborelius

2. Påven är överställd alla katoliker. Jesus sa att INGEN skall kallas Fader utom gud i himlen.

3. Alla som deltar i nattvardsfirande i en katolsk kyrka har godkänt allt i RKK, enligt biskop Arborelius

4. Katoliker får inte delta i nattvardsfirande med andra kristna.

5. När man firar nattvard i RKK får ofta endast prästerna vin.

6. Nattvardsfirandet anses vara ett offer, en mässa, vilket strider mot vår syn att Jesus offrat sig en gång för alla.

7. Bön till människor, levande och döda, strider markant från allt vad Jesus lärde. Man får inte ta kontakt med döda, säger bibeln.

8. Vår tro är att vi skall vända oss direkt till Gud, inte gå via helgon.

9. Alla kristna är heliga. Det finns inget i bibeln som talar för att vissa är "helgon", tvärtom.

10. RKK vidhåller att brödet förvandlas till Jesu kropp och vinet till Jesu blod under "mässan". Inget av detta står i bibeln. Det är en kärleks- och påminnelsehögtid.

11. Sist men inte minst. RKK har aldrig bett om förlåtelse för alla kristna som de förföljt och dödat.



Jag kan umgås med alla människor, fromma och ateister. Men jag skulle aktia mig för att försöka hitta gemensamma nämnare med RKK, utan att RKK erkänner att de har ändrat sig i väsentliga delar. Det gäller även synen på frälsning och nåd.

2011-04-19 @ 16:06:20
Postat av: S-E Sköld

Det behövs en noggrann vårstädning inom Pingst, med början i dess ledarskap: där allt falskt sopas bort och alla besmittelser av villoläror och feghet; så att rörelsen blir en "ren deg", som duger till brödbak åt folket!



Ps 45:46 "Spänn ditt svärd vid ditt bälte,

du hjälte, i ditt majestät och din härlighet

till försvar för SANNING, för ÖDMJUKHET

och RÄTTFÄRDIGHET, så skall din högra

hand lära sig underbara gärningar.



Skarpa är dina pilar; folk skall falla för dig;

kungens fiender skall träffas i hjärtat"



Apg. 2:37 "När de hörde detta, kände de

ett styng i hjärtat, och de sade: "Vad skall

vi göra?"



Apostlarna predikade FÖR FOLKET, de höll inte bara på och undervisade de redan troende: skörden fanns ju utanför församlingarna: det var till den som de talade sanningens Ord - skarpa Ord - i förhållande till synden; eftersom Ordet avslöjade den.



Men våra Ordets tjänar avslöjar inte - i många fall - synden, utan har slutit något slags fredsfördrag med den och kallar det bl.a. för vislighet. Jag är nog mer benägen att kalla det tillvägagångssättet för feghet och det har FRAMFÖRALLT inget stöd i Guds Ord.



Och INGEN kan få mig att tro, att Anden undviker att tala sanning till någon! som ju skall frälsa våra själar! Det innebär, att dessa som håller inne med sanningen, är falska Ordets tjänare och förvaltare; därför att Ordet är Andens svärd och Anden vågar använda det.

2011-04-23 @ 09:06:14
Postat av: S-E Sköld

Ulf Ekman, är inte intresserad av Guds rike, utan av Ulf Ekmans rike och samma är förhållandet med de högsta pingstledarna, de är inte heller intresserade av Guds rike, utan av sitt eget: det som de nu själva - och sedan en tid - är på väg att bygga.



Om de, Ulf Ekman och pingstledarna, vore intresserade av Guds rike, skulle de bygga Guds rike - Guds församling - i enlighet med de ritningar - den mönsterbild - Gud, genom apostlarna, överlämnat till dem och som finns nedtecknat i Hans Ord.



Min mor var en duktig sömmerska, och jag minns att hon alltid sydde de olika kläderna i enlighet med det mönster - den mönsterbild - som gällde för de olika plaggen; för att kunna få dem till det som de var avsedda att vara.



Men Ulf Ekman och pingstledarna "syr" hur de själva vill, och skyller sedan Gud för sina respektive skapelser; för sina egna verk.



Men Gud står bakom Sitt Eget Ord,

till evig tid!



2011-04-23 @ 11:14:01
Postat av: S-E Sköld

Fil. 2:8-9 "Han ödmjukade sig

och blev LYDIG intill döden,

ja, intill döden på korset.



DÄRFÖR har Gud UPPHÖJT honom.."



Den lydnaden kan man inte spåra hos dem som gjort en andlig rörelse - pingströrelsen - till ett samfund - en organisation efter världens sätt - och nu är på väg till Rom, hand i hand med villolärare, för att räcka handen till samarbete med villfarelse

2011-04-27 @ 03:19:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se