+ Den som frågar går inte vilse, Daniel Grahn....

Daniel Grahn kommer med en ledarkrönika (helst igår!) och undrar:

Citat: "Nu är domedagsprofeterna i stället forskare och professorer, filosofer och ekonomer. Man behöver bara surfa ytligt för att få en bra överblick: ......

Det krävs inga kvasi-statistiker som försöker räkna ut Jesus återkomst. Bibeln säger att varje försök är lönlöst. Däremot behöver kyrkan ha ett budskap till vår tids omöjliga utmaningar.

Profeter borde ge ett annat perspektiv. Vara en röst som skakar om, som visar på alternativa livsstilar. Som varnar och tillrättavisar, ger hopp om en ljus framtid.

 

Var finns våra profeter?" (slut citat)

................................................................

 

Svaret är enkelt: profeterna är under förföljelse - en del sitter i grottorna och en del står på muren och varnar... Varför? Därför att Skriften målar ingen ljus framtid som lyckoprofeterna brukar göra - det blir som det står skrivet. Däremot finns det hopp om en evig frälsning om männikor tar emot Herren Jesus.


............. En grotta i Qumran


JEREMIA 19:14
"När Jeremia kom tillbaka från Tofet dit HERREN hade sänt honom för att profetera, ställde han sig i förgården till HERRENS hus och sade till allt folket:

"Så säger HERREN Sebaot, Israels Gud: Se, över denna stad med alla dess lydstäder skall jag låta allt ont komma som jag har uttalat över den, detta därför att de har varit hårdnackade och inte lyssnat till mina ord."

20:1 Då prästen Pashur, Immers son, som var överuppsyningsman i HERRENS hus, hörde Jeremia profetera på detta sätt, lät han gissla profeten Jeremia och satte honom i stocken i Övre Benjaminsporten till HERRENS hus."
.......................................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=257241


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se