+ Välkommen till den pågående blogg-församlingen, Pelle!

Bättre sent än aldrig! Blogg-församlingen väntar på alla som hungrar efter Herrens sanna, oförfalskade Ord!

Pelle Hörnmark skriver i sin Dagen-artikel: "Alla krig kännetecknas av att kommunikationen slås ut, och vill en ledare ha med folket måste man kommunicera, menade han. Det finns alldeles för många pompösa Gudfader-figurer i pingströrelsen.

- Det handlar om härskartekniker från fyrtiotalet. Sluta med det i Jesu namn och börja prata!"

......

Man skulle kunna säga 'Amen' till detta! Och tillägga: "Börja predika Ordet, det äkta evangeliet!"


Jag bifogar mitt inlägg från Stefan Swärds blogg, för att fortsätta syskonsamtalen i rätt riktning:

Det är absolut avgörande för framtiden: skall man sitta fast i show-verksamheter och mysticism-verklighetsflykt - eller blir det ett uppbrott från allt detta?

 

Var finns svaren på allting?


Jo, i uppriktigt sökande efter Herren Jesus, genom Skriftens profetiska budskap. Och! - Det är ett pris att betala…


Det första ledarna borde ha för ögonen, det är det profetiska Ordet, eftersom Kristi Ande är profetians Ande.


Tyvärr har det blivit så, att saltet har mist sin sälta i predikstolarna och man försöker tillfredsställa köttet i stället för att ’salta’ det med sanningens Ord. (Och de som vill predika Ordet är undanskuffade och sitter i grottorna.)

Man ärar varandra på toppen och släpper fram bara sådana förkunnare, som dunkar ledare i ryggen och säger det som ‘kliar dem i öronen’…

 

JESAJA 42:16 “De blinda skall jag leda på en väg som de inte känner, på okända stigar skall jag föra dem fram. Jag skall göra mörkret framför dem till ljus och det som är ojämnt till jämn mark. Detta är vad jag skall göra, och jag skall inte överge dem.

 

Men de som förtröstar på skurna avgudabilder och som säger till gjutna beläten: “Ni är våra gudar”, de skall vika tillbaka och stå där med skam.


Ni som är döva, hör, ni som är blinda, skåda och se. Vem är så blind som min tjänare och så döv som min budbärare som jag sänder i väg? Vem är så blind som min förtrogne, så blind som HERRENS tjänare? Du har sett mycket, men inte tagit vara på det, fastän öronen är öppna, lyssnar ingen.”
……..


2Tim.4:1 “Jag uppmanar dig allvarligt vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, och inför hans uppenbarelse och hans rike:
predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning.

 

Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det KLIAR DEM I ÖRONEN.


De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. Men var du sund och förnuftig i allt, bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.”
………
TID att VAKNA - för Herrens ankomst kommer som en tjuv om natten...

Men: "Den som söker - han finner
!"

....................................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=200652

Kommentarer
Postat av: alert

Äntligen profetiska ord på en blogg - inte så vanligt! Tack!



Du skriver: "Man ärar varandra på toppen och släpper fram bara sådana förkunnare, som dunkar ledare i ryggen och säger det som ‘kliar dem i öronen’…"



Då kom jag att tänka på för många år sedan då jag i möten under en sommarkonferens (sådan som det finns många av i Sverige) upprördes över just "ryggdunkande" ledare och pastorer etc.. sinsemellan. Jag fick då ett ord från Herren - tack och lov - att dela till dessa som ärade varandra istället för Herren.

2010-01-26 @ 12:21:47
URL: http://alertsweden.blogg.se/
Postat av: S-E Sköld

Pelle själv har en blogg som är hans minaret; d.v.s. envägskommunikator..



Han är f.ö. en av de få, så långt jag vet kanske den enda, av samfundsledarna i det här landet som inte tillåter några reflektioner, mer än de egna, på sin s.k. blogg. På Ulf Ekmans är det dock fortfarande så, att det är trångt för sanningen: det vill säga "summan av Guds Ord".



Det han och de övriga pingstledarna - på toppen - med hjälp av mänsklig förmåga och glada tillrop föröker åstadkomma är vad pingstpionjärerna utförde med Andens kraft -och utrustningar:



Med den kraft och förmåga som Den helige Ande gav dem, utrustade dem med. Nu menar ledarna med Pelle i täten, att de själva skall "hjälpa församlingarna att lyckas"; som är något av deras valspråk och programförklaring.



Men Guds församling är född av Anden och kan bara styrkas, förmanas, tröstas och utvecklas av Anden; genom Andens redskap.



Lewi Pethrus berättade en gång, i form av en liknelse, vad en tröttkörd församling behövde:



Liknelsen var, att en del församlingsledare försöker piska på församligen - typ "skärp er, nu tar vi i lite till" - och det liknade Pethrus vid en bonde som rappar sin tröttköra häst; och hästen piggnar till för ett ögonblick, för att sedan bli ännu tröttare.



Men, sa Pethrus, ta in den på stallet och sköt om den, med vatten, havre och vila, när den sen kommer ut igen, har du all sjå i världen att hålla fast den.



Det är mat och vatten och vila själen/fåren behöver för sedan kunna utföra vad Huvudet Kristus säger - och inte vad köttsliga ledare önskar - för Han har inte lagt dem - Sina får - i människohand!

2010-01-26 @ 13:32:33
Postat av: S-E Sköld

Det är en avgörande skillnad mellan att t.ex. chorsa ett ishockylag och att chorsa Guds församling! För det första behöver inte Guds församling chorsas av Människor; den skall byggas: som Kristi kropp och den kroppen, byggd enligt Biblisk mönsterbild, är starkare än allt.



Och behöver den chorsning, så är det Anden/Huvudet som gör det: genom apostlar, profeter, herdar, lärare och evangelister; det är dessa ”tjänstegåvor” som av Gud själv fått det uppdraget; att bygga Kristi kropp på jorden! Och Gud har aldrig återkallat det uppdraget eller ändrat på sammansättningen av de ledande/styrande funktionerna i Sin församling. Den ändringen sköter människor om.



Ett ishockylag kan en duktig chorser få att prestera en tredje period t.ex. fram till blodsmakens gräns, men Guds församling har ett längre tävlingslopp framför sig och behöver därför gudomliga krafter och inte mänskliga, av kött och blod, för att kunna utföra sitt uppdrag, sin kamp!

2010-01-26 @ 16:49:02
Postat av: S-E Sköld

Vi vill att väckelsen skall komma på våra villkor, men den kommmer alltid på Guds och kommer då alltid som ett Andens verk. När Anden kommer, kommer Han inte för att ta regi utan för att ge och finns inte den Andens frihet som gör det möjligt för Honom att ge regi, utan att människor sköter den saken, då blir det heller ingen väckelse.



En bra, formalistisk verksamhet och en varm social gemenskap kan vi skapa utan att ge Anden utrymme/frihet att verka, men det stannar vid det.



När jag var verksam, som ofrälst, i idrottssammanhang, både som spelare och ledare, fanns där många eldsjälar som offrade kvällar, helger och nätter för att ordna det så bra som möjligt för ungdomar i olika åldrar. Jag påstår, att dessa uppoffrande människor - som finns inom idrottsrörelsen över hela landet - inte gjorde lika stor sak av sina insatser som vi ofta vill göra inom frikyrkan, om vi företar oss någonting i den vägen. Också där skapades social gemenskap på olika sätt, men någon frälsningsverksamhet var det inte!



På samma sätt kan vi inom kristenhet också erbjuda social gemenskap och olika aktiviteter, medan Anden och Hans svärd; Ordet, får hålla Sig i bakgrunden. Men Jesu Ord står fortfarande kvar - och äger gällande kraft - “och när han kommer, som är sanningens Ande, då skall han låta världen få vet sanningen ifråga om synd, rättfärdighet och dom” och där är vi ännu inte inom svensk kristenhet; av det enkla skälet, att Andens frihet saknas i de flesta fall. Om Anden getts utrymme, hade elden redan brunnit, ja den hade aldrig slocknat!

2010-01-27 @ 08:12:01
Postat av: S-E Sköld

1 Kor. 3:10-13 “Men var och en må se till

hur han bygger på den grunden. Ty en annan

grund kan ingen lägga, än den som är lagd,

nämligen Jesus Kristus;



men om någon bygger på den grunden med

guld, silver och dyrbara stenar eller med trä,

hö och strå,



så skall det en gång visa sig hur det är med

vars och ens verk. Den dagen skall göra det

uppenbart; ty den skall uppenbaras i eld, och

hur vars och ens verk är, det skall elden pröva”



Paulus ställer förgängliga ting, människoverk - mot oförgängliga - Andens verk - och påvisar att det är möjligt för byggarna, församlingsledarna, att bygga med båda materialen; men inte samtidigt! Alltså inte med kött och Ande, för Anden,



om Han får fritt tillträde, rensar bort köttet och dess byggnadsverk, gärningar, och intar köttets plats, blir Huvudet för Guds församling m.a.o. Då blir Guds vägar och Guds tankar gällande: och Gud följer Sitt eget Ord, sina egna rådsluts vägar. Så hur Han går fram, det kan man se i Guds Ord!

2010-01-27 @ 08:14:24
Postat av: anders eriksson

Hej!

Något som kan vara av intresse är att i norra delen av vackra Orsa ligger Trunnagården(www.trunnagarden.nu)Ett ställe med mycket rejäl historia.

Där fanns under många år en treårig Bibelskola-Betelintitutet som las ner i mtten av 1990-talet.(Grundat av Ebbe o Ruth Bohlin båda hemma hos Herren)

Det stod för :

Hela Bibeln är Guds Ord

Öppenhet för Den Helige Ande

Samfundsoberoende



Där undervisade ibland Erland Strömquist(nu hemma hos Herren) om Jesu återkomst.Erland S grundade Kristen Utmaning/Teen Challenge i Sverige.

Flera av artilklarna som Erland S o David Wilkersson som publicerades i Utmanare(Kristen Utmaning/TC tidning liksom böcker av David Wilkerson är nu mycket aktuella bla Synen,Festen är över o Basunen.Jag minns artikeln Laodiceas lögn av David W där han varnade för kuddprofeterna.

Erland S varnade bla för Rick Joyner.



Nu är Trunnagården vandrarhem,kurs o konferensanläggning.Man vill va en växtplats för kristen tro.Man står för :Hela Bibeln är Guds Ord,Öppenhet för Den Helige Ande,Samfundsoberoende.

Man tycker inte om den nya ekumeniken!



Jag har nämnt detta lite på några bloggar :

jag tror att de på Trunnagården skulle bli glada av att det blev konferenser med bra sunt upplägg (kanske små träffar i början-jag är mycket intresserd av detta) där det tas upp bla lärofrågor o den nya ekumeniken,(på Trunnagårdens årsmöte förra året var temat:

Pröva allt-,men hur? talare Lennart Jareteg.



O det går att göra på lite olka sätt som inte behöver vara så märkvärdiga.

Dessutom är priserna rimliga där ,maten mycket god o det ligger vackert!



Ha det gott!

Anders Eriksson

2010-05-15 @ 10:04:31
Postat av: anders eriksson

Du kommer väl till temadag om Jesuföroning 7aug på Hjälmaredsfolkhögskola?

Talare bla:Sven Reichmann o lennart Jareteg



Se www.bibelfokus.se



Jag tror det blir en bra o viktig dag!



Ha det gott!

Anders

2010-05-22 @ 12:19:33
Postat av: Deborah

Tack för inbjudan!



Det är gott att mötas där Herrens Ande verkar, för då är det äkta frihet!



Herren förbereder Sin Brud och då är det alltid viktigt att delta i förberedelserna inför den stora, underbara Dagen.



Allt gott!



Deborah :-)

2010-05-22 @ 14:25:14
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se