+ "Alma" - en ung avskild kvinna, jungfru - för Herren.

Intressant debatt och värd att bemötas. Jag klistar in ett kort inlägg från Apg.29-bloggen:

Vi får komma ihåg, att Per Beskow är en påvetrogen jesuit som har varit med i bibelkommissionens översättning av Bibel 2000. Och då skall man skall alltid se upp när denna orden börjar 'tolka' Skriften!

Då kommer historien och Ordet vinklas från alla håll och kanter för att passa in i den katolska traditionen (som inte har med Guds Ord ett dugg att göra) och pracka denna 'tradition' på andra.

Det är bara för alla troende att lägga ner tid för att lära sig hebreiska och grekiska - och kan man inte det, så finns det noga översättningar på Internet att studera.

Ordet "jungfru" i Jesaja 7:14 > hebr. "almah" kommer från roten "elem" som betyder "att hålla ur sikte", vilket i sin tur kommer från roten "'alam" > "att gömma, hålla avskilt, hemligt".

Och då borde genast betydelsen i den hebreiska kontexten för alla vakna troende som inte vill förvränga Ordet vara den, att texten i Jesaja 7:14 INTE bara syftar på "en ung kvinna" som Bibel 2000 felaktigt tolkar utan framför betyder det JUNGFRU (en avskild ung kvinna).

Det som är 'avskilt' är inte profant och beblandat med hedendomen. Enligt lagen borde det alltså handla om 'jungfru'.

.................................
Tzitz: (i templet) översteprästens gyllene krona med texten -
"Kadosh l'Adonai"
(avskild för Herren)


Här får man alltså se upp med de mysteriereligiösa influenserna (som konkurrerade med 'den-under-lagen-ställde'-Jesus som Messias i det judiska sammanhanget), som också menar att 'en jungfru' har fått en son - se t.ex. Mithras-kulten. (Läs mer i Wikipedia)

Christer Åbergs utläggning i saken är alldeles riktig - och låt oss fortsätta att läsa SFBibeln i stället för Bibel 2000 - som är full av felaktigheter och förvrängningar. Otroligt!

Lycka till alla med hebreiskan och grekiskan! Studera mera och hamna rätt!

Och - låt ingen bedra oss!

....................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=201767

Kommentarer
Postat av: Johan S.

Är det här en skämtblogg?Per Beskow är en av Sveriges mest respekterade teologer. Han är inte jesuit och är vad jag vet inte med i någon orden över huvud taget.

2010-02-08 @ 00:00:35
URL: http://stenberg.wordpress.com
Postat av: Deborah

Johan S.....Skämtar du?Se jesuiternas teologiinstitut, Newmaninstitutet och den jesuitdrivna tidskriften Signum, där Per Beskow sitter med i redaktionen:citat ur Signum: "Signum startades 1975 som uppföljare till Credo, katolsk tidskrift grundad 1920 och KIT, Katolsk informationstjänst, grundad 1963.Signum utges sedan 2001 av Newmaninstitutet, ett katolskt institut för teologi, filosofi och kultur med säte i Uppsala, upprättat av jesuiterna i Sverige och medarbetarna kring tidskriften Signum."

..........och läs mer om Per Beskow på Wikipedia:Citat: "1968 kallades han [Per Beskow] till en tjänst som Associate Professor vid Boston College, jesuiternas universitet i Boston, för att delta i uppbyggandet av ett Graduate department."

........Mvh. D.

2010-02-08 @ 19:00:57
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se