+ Vi behöver predika befriande evangelium och inte förvirrande 'läror'...

Med tanke på vad som händer inom katolicismen idag kring övergrepp på barn, så är det inte flera katolska fakultet som vi behöver utan snarare återgång till Skriftens rena undervisning om lydnad inför Ordet.
Att Dagen lyfter fram Newmaninstitutet är bara beklagligt...men fullt begripligt för den vakne.

Som det har visat sig i praktiken har inte katolska läror (som bl.a. bygger på eros-fromhet) den kraft och insikt, som krävs för att förhindra smärtsamma övergrepp...tyvärr. För vad är det de katolska prästerna studerar på dessa 'universitet', eftersom det spårar ur i deras tjänst efteråt?

Prästen är kallad till en tjänst värdig Herren Jesu undervisning och liv. Det kan endast ske i lydnad för Ordet.

Teologier som strider mot lydnaden för Herrens Ord, bör man akta sig för...det kan spåra ut i omoral...

Herren Jesus har inte kallat oss till sammanblandningar av olika religioner, utan till att avskilja oss för Hans tjänst i enlighet med Ordet - dvs. till ett rättfärdigt liv i den profetiska Andens ljus till befrielse för andra människor!

Vi borde studera Skriften mera och - allena!
...........................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=208517

Kommentarer
Postat av: Erik Å

Jag tror att du missat vad nyheten består i när det gäller de pedofila prästerna i katolska kyrkan. Att vissa präster är pedofiler är, dessvärre, varken någon nyhet eller något att förvånas över - med över 400 000 präster vore det konstigt om man inte fick in åtminstone några pedofiler i sina led. Nyheten består istället i att katolska kyrkan mörkat vad som hänt, flyttat runt präster, inte anmält till civila myndigheter etc. Detta har gjort att varje enskild pedofil präst orsakat så mycket större skada och lidande. Det är ju också detta som nu rullas upp.



Detta fråntar ju, å andra sidan, inte det faktum att det är övergreppen som egentligen är den verkliga skandalen. Dessa är väl dock inte heller samfund som följer "skriften allena" förskonade från?

2010-04-09 @ 23:15:24
Postat av: Deborah

Erik...



Problemet med ditt svar är, att du försöker bagatellisera de katolska lärornas skadliga inverkan på människan.



Lösningen på problem med pedofilövergreppen är inte att leta efter syndabockar (som du uttryckte det > i 'Skriften allena'-samfund) utan lösningen på syndaproblematiken ligger i att kliva ut ur den katolska ockultismen in i Herrens underbara ljus och vända om, överlåta sig till helt Honom.



Om de katolska villolärorna blandar ihop Ordet med spiritism och mänsklig filosofi, då kan inte sinnet befrias från den ondes attacker.



Det är bara genom lydnad i Förbundet, där man inte bryter Jesu bud utan följer Skriften under bön och studier som människan kan bli befriad från kroppens begränsningar.



I stället för att sätta sig upp mot Herrens vilja, borde man alltså böja sig och överge blandade läror.



Skriften allena är förutsättningen för att leva ett segerrikt liv!



Och alla de som vill följa Skriften är vanliga människor som har brottats med samma köttsliga problem som katolska troende MEN de har insett, att vägen till frihet leder endast genom lydnad bort från avgudadyrkan.



Inte genom uppror mot Herrens Ord.



"Upproriskhet är trolldomssynd." - säger Ordet.



Det är bäst att lyda Herren - allena....



Mvh Deborah



2010-04-11 @ 12:45:47
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se