+ Den helnyktra nyfariseismen breder ut sig...

Ur evighetsperspektiv vore det mycket bättre om pastorerna lovade att hålla Förbundet med Herren.
Men..."man silar bort myggen och sväljer kameler..
." Så här står det i skrivelsen från Trosrörelsen:

"Vi ser en oroande tendens att det sker en förvånansvärt snabb liberalisering av synen på alkohol inom kristna sammanhang där detta för bara några år sedan var otänkbart. I denna situation vill vi som pastorer och predikanter som företräder Trosrörelsens församlingar i Sverige uttala vårt starka stöd till en helnykter livsstil. ... Som undertecknare av detta uttalande har vi valt att leva nyktert och att avstå från alkohol samt att aktivt arbeta för att våra kyrkor ska bli alkoholfria miljöer."
..........
Men tänk om - tänk om! - det stod så här i stället:

"Vi ser en oroande tendens att det sker en förvånansvärt snabb liberalisering av synen på SKRIFTEN inom kristna sammanhang där detta för bara några år sedan var otänkbart. I denna situation vill vi som pastorer och predikanter som företräder Trosrörelsens församlingar i Sverige uttala vårt starka stöd till en HELT SKRIFTENLIG livsstil. Som undertecknare av detta uttalande har vi valt att leva HELT SKRIFTENLIGT och avstå från VILLFARELSE samt att aktivt arbeta för att våra kyrkor skall bli SKRIFTENLIGA miljöer."

...............
Fariseism: falsk fromhet som åsidosätter Guds barmhärtighet genom att tro sig försöka uppfylla Guds vilja... 

"Det är alltså ytterst farligt att tänka att man är rättfärdig och sedan verka med all sin kraft för att göra andra människor rättfärdiga - om man är övertygad om att man fungerar efter Guds vilja kan man komma att "helga" sina egna önskningar, man kallar dem Guds vilja och därmed okränkbara och oemotsägbara. Så uppstår den oresonlighet som kännetecknar all religiös fanatism och gör de människor som sitter i dess grepp obehagliga att vara i närheten av."
Ur länken http://tonylarsson.files.wordpress.com/2008/01/fariseism-och-kristendom.doc
...................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=163568


Kommentarer
Postat av: Patrick Oelund

Hej Deborah,



Jag tycker att det ar ganska konstigt att du inte kan gladja dig nagon gang nar det handlar om LO.



Hela tiden ar det anklagelser och fordomanden. "...tank om de istallet?"



Hur ar det med dig? Har du tagit stallning for eller emot alkoholen? Idag ar det sa manga s.k. kristna som dricker och lever ett ljummet liv. Men du tycker inte att det ar viktigt att LOs pastorer har tagit stallning?!



Fy...kan du inte gladja dig istallet?

2009-03-07 @ 00:03:10
Postat av: Deborah

Hej, Patrick...



Problemet, Patrick, ligger inte i att jag inte kan glädja mig när det handlar om Lo...

Problemet handlar om motiv som ligger bakom Lo's handlande. Det vill säga: ledarskapet med ett brett leende på läpparna är helnyktert...på väg mot Rom...?!

Och då undrar jag bara: hur nyktert är det???



Och - skall vi glädja oss åt själva 'glädjandets skull' oberoende den uppenbara olydnaden i Förbundet eller skall det bli allvar 'på taket', där man gör upp med alla de sargade fåren i dikena?

Sedan kan man alltid diskutera med de alkoholdrickande katolikerna, hur mycket gemensamt det finns i ekumenikens namn.



Bibeln ser inte vinet i sig som något ont eller bruket av vinet som något omoraliskt utan det är dryckenskap=missbruket som är problemet och alla beslut ang. detta fattar den troende i sitt samvete.



Rom.14:21 "Det är bra att avstå från kött och vin och annat som blir en stötesten för din broder." (Rom 14:21)

......

Däremot får vi inte göra vindrickandet till en frälsningsfråga -

Joh.2:1 "På tredje dagen var ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu moder var där.Också Jesus och hans lärjungar blevo bjudna till bröllopet.

Och vinet begynte taga slut. Då sade Jesu moder till honom: "De hava intet vin."

Jesus svarade henne: "Låt mig vara, moder; min stund är ännu icke kommen." Hans moder sade då till tjänarna: "Vadhelst han säger till eder, det skolen I göra." Nu stodo där sex stenkrukor, sådana som judarna hade för sina reningar; de rymde två eller tre bat-mått var.

Jesus sade till dem: "Fyllen krukorna med vatten." Och de fyllde dem ända till brädden. Sedan sade han till dem: "Ösen nu upp och bären till övertjänaren." Och de gjorde så. Och övertjänaren smakade på vattnet, som nu hade blivit vin; och han visste icke varifrån det hade kommit, vilket däremot tjänarna visste, de som hade öst upp vattnet. Då kallade övertjänaren på brudgummen och sade till honom: "Man brukar eljest alltid sätta fram det goda vinet, och sedan, när gästerna hava fått för mycket, det som är sämre. Du har gömt det goda vinet ända tills nu."

Detta var det första tecknet som Jesus gjorde. Han gjorde det i Kana i Galileen och uppenbarade så sin härlighet; och hans lärjungar trodde på honom."

........

Och på din snärjande fråga om jag har tagit ställning mot alkoholen, svarar jag så här:



Matt.11.16 "Men vad skall jag likna detta släkte vid? Det är likt barn som sitta på torgen och ropa till andra barn och säga: 'Vi hava spelat för eder, och I haven icke dansat; vi hava sjungit sorgesång, och I haven icke jämrat eder.'



Ty Johannes kom, och han varken äter eller dricker, och så säger man: 'Han är besatt av en ond ande.'



Människosonen kom, och han både äter och dricker, och nu säger man: 'Se vilken frossare och vindrinkare han är, en publikaners och syndares vän!' Men Visheten har fått rätt av sina barn."

.........

2009-03-07 @ 12:50:57
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: Maj

Håller fullständigt med dig Deborah.



Jesus uttalade många "Ve" över fariséerna.



Matt. 23:13

Ve eder I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som tillsluten himmelriket för människorna! Själva kommen I icke ditin, och dem som vilja komma dit tillstädjen I icke att komma in.



Matt. 23:25

Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som gören det yttre av bägaren och fatet rent, medan de inuti äro fulla av vad I haven förvärvat genom rofferi och omättlig ondska!



2009-03-08 @ 14:12:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se