+ Synen på synd skall/måste hota enhetsförsök! - sade Paulus.

Skall ekumeniken gå ut på att man är enig för enhetens skull - en enighet i... synd?! På bekostnad av sanningen?! Detta kallar Paulus för "köttets dilemma"....

Vi har alla problem med köttets två bedrägliga aspekter som vi hela tiden måste se upp för: köttet kan göra ‘gott och ont'. Rötterna sitter djupt, ända sedan ormen lurade människan att äta från kunskapens träd...."på gott och ont".

...köttet gillar att skryta med sina ‘goda verk' (till och med att det kan hålla lagen!) = egenrättfärdighet

...köttet ger efter för syndens lag i dödens kropp (Rom.7) > syndar > och bryter mot Guds lag = orättfärdighet


OBS! Herren åtgärdade köttets syndiga problematik på korset genom att spika köttet på trädets stam och därmed alla troende pånyttfödda med sig genom tro - och Hans verk är FULLKOMLIGT FULLBORDAT för alla de som ‘vandrar efter Anden' MEN: vi måste varje dag se upp med köttet, överlåta oss till Herren för då proklamerar vi att vi ‘är döda'. Och den som ‘är död' är friad från synd.

Så om vi börjar i Anden (Gal.3) och sedan försöker det gamla adamsköttet att ta över, då kommer vår kallelse att lida nederlag. "Inte längre lever JAG utan Kristus lever i mig" hänger alltså ihop med Jesu varning: "Utan mig kan ni ingenting göra".


Rom.6:6
"Vi vet ju detta, att vår gamla människa har blivit korsfäst med honom, för att syndakroppen skall göras om intet, så att vi icke mer tjäna synden. Ty den som är död, han är friad ifrån synden. HAR VI NU DÖTT MED Kristus, så tror vi att vi ock skola leva med honom, eftersom vi vet att Kristus, sedan han har uppstått från de döda, icke mer dör; döden råder icke mer över honom."
...
Rom.8:12 "Alltså, mina bröder, hava vi icke någon förpliktelse mot köttet, så att vi skola leva efter köttet.Ty om i leven efter köttet, så skolen I dö; men om I genom ande döden kroppens gärningar, så skolen I leva."
.............
Utan att välja en väg i lydnad för Herren Jesu Ande kan vi alltså ingenting göra...och kan vi det, då är vi inte ‘döda i Kristus' utan låter köttet vara ute och bestämma.

Hur farligt det är att öppna för köttslig olydnad som inte låter korset utföra sitt verk i oss på djupet - det får vi erfara när den onde genast 'sätter klorna' i vårt kött och det börjar gå utför på alla områden....
Därför har vi inte råd att vara fel ute och predika ett falskt evangelium som bara stärker köttet. Ekumeniken kan inte vara en klubb för inbördes beundran i olydnad, när Skriften åberopar lydnad för Ordet i ett rent leverne! Aposteln Paulus verkar redan ha skrivit ett brev...till Södertälje...
1Kor.6:9
"Veten I då icke att de orättfärdiga icke skola få Guds rike till arvedel? Faren icke vilse. Varken otuktiga människor eller avgudadyrkare eller äktenskapsbrytare, varken de som låta bruka sig till synd mot naturen eller de som själva öva sådan synd, varken tjuvar eller giriga eller drinkare eller smädare eller roffare skola få Guds rike till arvedel. Sådana voro ock somliga bland eder, men I haven låtit två eder rena, I haven blivit helgade, I haven blivit rättfärdiggjorda i Herrens, Jesu Kristi, namn och i vår Guds Ande.

"Allt är mig lovligt"; ja, men icke allt är nyttigt. "Allt är mig lovligt"; ja, men jag bör icke låta något få makt över mig."
 ...........................................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174297 


Kommentarer
Postat av: Dan

Du väldigt välartikulerad e du katolik eller :)

2009-07-29 @ 01:38:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se