+ Varför låter U.Ekmans ord bra men ändå känns fel...

Ulf Ekman skriver på sin blogg om 'sann och falsk enhet'.

http://ulfekman.nu/
..............
Från och med när är det 'listor' som de troende skall gå efter och inte Skriften, för att pröva saker och ting på andens område? Ulf talar mycket om kärlek till bröder och systrar - vilket låter bra - men då får vi inte glömma, att troheten och kärleken står först till Herren genom att vi håller Förbundet och Hans bud i Ordet.

U.Ekman garderar sig mot all kritik genom att från början påtala, att invändningarna mot 'sann enhet' är satans verk...(?) och härmed ger han ett bevis på en skicklig manipulation, där den troende hindras från att pröva utsagor:


Citat ur UEkmans blogg:
8. "Inse att det finns ett pris att betala för sann enhet."

Inte alla vill enhet och all sann enhet kommer att innebära invändningar (berättigade och oberättigade), motstånd och till och med förföljelse. Satan avskyr när kristna kommer samman i en sann och kärleksfull gemenskap. Det kan bli mycket obekvämt för köttet som helst vill ha lugn och ro och inte gärna vill ändra sig.
....
Kommentar: ovanstående är ett exempel på förvrängning av Ordet. Skriften talar inte om att det finns ett pris att betala 'för sann enhet' utan Ordet undervisar oss om att man måste betala ett pris för ANDLIGT SEENDE och trohet mot Herren:


Uppb.3:17
"Du säger ju: 'Jag är rik, ja, jag har vunnit rikedomar och behöver intet'; och du vet icke att du just är eländig och ömkansvärd och fattig och blind och naken. Så råder jag dig då att du köper av mig guld som är luttrat i eld, för att du skall bliva rik, och att du köper vita kläder till att kläda dig i, för att din nakenhets skam icke skall bliva uppenbar, och att du köper ögonsalva till att smörja dina ögon med, för att du skall kunna se. 'Alla som jag älskar, dem tuktar och agar jag.' Så gör nu bättring med all flit."
...
Så vad vi borde se upp med, det är att ingen låter någon ledare manipulera sinnet utan vi är fria att pröva allt med Ordet!

"Låt ingen bedra oss!"
............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161501


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Om man är rätt, syns det först och främst i den egna vandringen: och då vandrar man inte i par med villolärare:



den enda uppgift en sann gudsmänniska har i förhållande till sådana, är att avslöja -och tillrättavisa dem



och på det allvarligaste varna Jesu får för dem!



Och inget av det gör Ulf Ekman, tvärt om; han vandrar med dem; i ok med dem och försvarar dem.



--



Nu behövde man ju inte ta så allvarligt på hur en blind - andligt blind sådan - beskriver omkringliggande verklighet, problemet med den andligt blinde Ulf Ekman är dock, att han leder inte bara sig själv och sina närmaste, han leder dessutom många andra, t.o.m. ledare inom andra kyrkor och samfund: som uppenbarligen själva saknar all urskillningsförmåga, för katolska kyrkan är som villolärare betraktad, som nattsvart mörker i förhållande till ljus: Guds Ords ljus. Och det borde inte vara så svårt för någon, att kunna urskilja det, den skillnaden. Men är man tillräckligt blind, kan man inte ens åtskilja ljus från mörker, natt från dag. Och det är vad som nu sker inom kristenheten, i förhållade till katolicismens ytterst djupa och svårartade läromörker.

2009-01-05 @ 15:13:54
Postat av: S-E Sköld

I vår tid, strax innan Jesu återkomst, då villolärorna/lärarna/apostlarna skall florera, allt enligt JESUS: "för att om möjligt bedra jämväl de utvalda",



då har Guds Ande ingen armé att mobilisera - att ställa på fötter - för att avslöja alla dessa falska läromästare och deras förförelsekonster:



Gud kan inte mönstra en armé mot villolärare/läror - för att avslöja dem - av sådana som skrivit fredsfördrag med dem; vilket de flesta kristna församlingsledare i vårt land gjort, under förmenande att det är att uppfylla Jesu önskan, att Hans lärjungar skall vara ETT, som Fadern och Sonen är ETT.



Dessa som uppenbarligen frågar mer efter att vara ärade av varandra, än av Gud och frågar mer efter att tjäna ekumeniken, än att vara trogna förvaltare av Guds Ord.





2009-01-05 @ 23:35:24
Postat av: S-E Sköld

Det finns sådana som bildar några slags "levande sköldar" kring Ulf Ekman och hans villoverksamhet: men Guds Ord kan de inte skydda Ulf ifrån och inte heller den verklighet som han lämnat efter sig: skadade får.



Nu menar en del av dessa "sköldar", att det som hänt förr inte har någon betydelse i dag, men sanningen är den, att de befinner sig i samma farkost som Ulf Ekman, och eftersom det handlar om ting som har med Gud och Guds Ord att göra, blir ouppklarade saker som allvarliga konstruktions -och materialfel i båten, och undergången blir därför en möjlighet att räkna med:



hela det Ekmanska affärsimperiet bygger på förtroende för en enda person och faller det, faller hela imperiet och Ulf Ekman - som byggt upp allt omkring sig själv - är väl medveten om det: och vill därför på inga villkor, att hans person, läror och övriga förehavanden granskas och allra minst på en så vitt nående nivå - jag världsvid - som bloggarna.



Därför talar han och hans fru om bloggarna som de faktisk gör i studiosamtalet, och f.ö. har Ulf Ekman - innan han såg sig själv nödgad att starta en egen blogg - skrivit i "Världen idag" om sin syn på bloggandet, och det var sannerligen ingen lovsång till denna frihetens allra senaste öppning/möjlighet:



som ju befinner sig på "ljusårs" avstånd från hans kontroll. Och detta skrämmer Ulf Ekman, som inte vill ställas/prövas i en sådan belysning, ljuskägla. Det ljuset tål han -och hans förehavanden inte. Och det vet han nog om längst därinne; där samvetet finns, som ALLTID korrensponderar/samtalar med sanningen, åtminstone till dess det är förhärdat/dödat.



Därför varnar bl.a. Hebreerbrevets författare starkt för, att bli ohörsam mot Den helige Ande, som alltid vittnar tillsammans med samvetet; förstärker detta.



F.ö. när jag så Ulf Ekman i samband med hans nyårspredikan, var det inte en person i Andens vila jag där såg, snarare tvärt om. D.v.s. en person som kämpade för att komma in i den. Och in i den vilan kommer han först när han gjort upp sina bakomliggande mellanhavande med de människor han skadat, genom villoförkunnelse och annat.



Och det är säkert en mycket smärtsam väg för honom, som för vem som helst av oss; en stor prestigeförlust. En ödmjukhets väg, som effektivt dödar all stolthet och upphöjdhet och vilken "Adam" av oss vill gå en sådan törnbeströdd väg?



Det kan tyckas som ett högt pris att betala, men att underlåta att ödmjuka sig, innebär alltid ett ännu högre. Det handlar därför om att "beräkna kostnaderna" med båda vägarna: att fortsätta i högmod eller att ödmjuka sig?



Jag har länge rekommenderat Ulf Ekman att ödmjuka sig och göra upp sina saker, i enlighet med Jesu Ord, för sin egen skull, för de skadade fårens -och Gudsrikets utbredandes skull. Hittills har han inte velat lyssna; och de "levande sköldarna" runt omkring honom har gjort allt som står i deras makt för att han inte heller skall göra det: ödmjuka sig.



De människor som Ulf Ekman trampat på, kan ha sina skador enligt dem; det rör dem inte i ryggen. De är uppenbarligen samma andas barn som Ulf själv!

2009-01-09 @ 09:35:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se