+ Skräck för falska läror - en helt sund reaktion!

Ulf Ekman skriver: "Det är en ytlig historiebeskrivning att tala om den katolska kyrkan som ett monolitiskt och oföränderligt block."

Svar: Helt riktigt! Att katolska kyrkan har öppnat dörrarna till sina avgudakammare är både ett tecken på öppenhet och ...slughet. För när man väl sitter innanför 'murarna', då har man redan brutit Förbundet med Herren och börjat TILLBE SOLEN I ÖSTER!!! (Se profeten Hesekiel 1-11)

I dessa ‘ekumenik-tider' skriver också Anders Piltz:
"Ska man debattera meningsfullt måste motståndaren kunna känna igen sig i beskrivningen av sina åsikter, annars blir inläggen mest terapeutiska primalskrik."
.....

Svar: med tanke på, att katolska kyrkan ‘predikar' kärlek som motto för den ‘nya' enheten med systemet och talar om att ‘vi kristna skall vara ett', förefaller det mig oerhört arrogant och avslöjande av Anders Piltz' beteckning av kritiska kristna röster som "debatt med motståndaren" ???  Är vi plötsligt "motståndare" och inte längre...kristna syskon? Hmmm....Och är inte bön till den döda Maria - helt mot Skriftens lära - just ett sådant "terapeutiskt primalskrik" i stället?


Jag hoppas verkligen, att alla ser klart, att företrädare för katolicismen är fostrade i Aristoteles och Platons retorik och inte i endast Skriften. Ekumenikens rötter ligger i eros-fromheten som katolicismen har blandat ihop med Skriften och bygger inte på Ordets suveräna auktoritet.
Citat ur den evangelisk-lutherska bloggen, ginstigen:

"Medlemmarna i bokklubben Natur och kultur DIREKT kan räkna med att hänga med i senaste nytt. I aprilkatalogen kan man ögna över positiv psykologi, kognitiv psykologi, smart coaching, Må-braboken (för alla som är 50+), kommunikativt ledarskap, snabbläsning och minnesteknik, mindfulness (mars månads bok), 17 dagar till gott självförtroende, utagerande barn, bland annat, avrundat med läkande qigong på användarvänlig dvd. Månadens bok handlar om att säga nej - låter nyttigt.

En av häftets 40 sidor rubriceras "Andligt". Där kan man shoppa Klostervisdom för moderna sökare och paketerbjudande på två Owe Wikström. Tänkte sätta kaffet i vrångstrupen då sista sidan har en extra flik med "Eros och agape - om den sanna kärleken" ! Det visar sig vara karmelitbroder Wilfrid Stinissens bok 2008 Störst av allt är kärleken. Kaffet håller på att åka fel andra gången då den korta presentationstexten förkunnar:

‘Grunden är att agape, kärleken till Gud, och eros, kärleken till medmänniskan, flyter ihop och griper in i varandra. Sann kärlek finner man i kombinationen av dessa två ...'

Det är visserligen sjuttiotvå år sedan Nygrens verk kom ut men på Natur och kultur är vi tillbaka på ruta ett: agape = kärleken till Gud, eros = kärleken till medmänniskan ... Var blev Guds kärlek? Nå, redaktören i aprilnumret har kanske rört ihop det, tänk om hon eller han aldrig har läst Nygren? Kanske man måste investera i en Stinissen för 175 KR (medlemspris)." (Slut citat)
........

Jag bifogar denna blogg som tar upp tråden med Anders Nygrens fantastiska bok "Den kristna kärlekstanken genom tiderna: agape-eros" - investera i den i stället för alla andligt förvirrande, ockulta böcker!

Ett måste för alla som vill få klarhet i, hur katolicismen har blandat ihop Skriften med grekisk mytologi:
http://www.bloggen.fi/neno/

...............

Katolska systemet har gett ut katekesen med uppenbarelser helt utanför Skriften. Då behöver man inte ha några fördomar om katolicismen utan det räcker, att läsa falsarierna stiftade av jesuiterna i den katolska katekesen.

Obs! Definition av ordet ‘FÖRDOM': "förutfattad mening, inrotad vanföreställning, vanföreställning, ogrundad uppfattning, partiskhet, bias"

Således all prövning av katolska läror sker inte utifrån "ogrundade uppfattningar, förutfattade meningar" utan utifrån en jämförelse mellan Guds Levande Ord, Skriften, och GRUNDEN för katolsk tro i den högst verkliga (ej vanföreställning!) katolska katekesen.

Bara så att Aristoteles eller Platon inte ‘vänder sig' i sina gravar, när de ser hur man från katolskt håll missbrukar deras studier av argumenationsteknik och retorik.

Och för att undvika all förvirring: Tillbaks till Ordet!
.....................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161780


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se