+ Bättre lösning än att göra bot - Jesu SEGER över 'köttet'!

Det kan låta bra med bot för andra - men det löser inte problemet. Mycket bättre är det att studera Romarbrevet och överlåta sig till Herren som har kommit för att befria oss från oss själva!
Jag bifogar mitt förra inlägg om TRONS LAG, syndens och dödens lag och Livets Andes Lag:
Jesu verk på korset är flerfaldigt! Vad är det för något Herren tar itu med så grundligt? Vilken betydelse har Jesu offer?

Här erbjuder Herren alla troende NÅD att tillämpa olika lagar som måste träda i kraft aktiverade av vår lydnad för trons lag, för att vi skall kunna bli födda på nytt, rättfärdiggjorda i anden genom att vandra i den Helige Ande:


1) Jesus tar itu med våra SYNDER i sitt blod genom TRONS LAG: Rom.3:23 
................

2) Jesus försonar oss med Gud genom att ta itu med SYNDEN och DÖDEN, vilka orsakas av syndens och dödens lag i 'dödens kropp' genom att fullborda lagen: Rom.5:10
................

3) Jesus tar itu med vårt 'kött', den gamle Adam, genom att
KORSFÄSTA VÅR KROPP på trädet tillsammans med sig själv - vi måste hålla före då, att vi är 'DÖDA MED HONOM' och 'BEGRAVNA' i dopet: Rom.6:3
............ 

4) Jesus besegrar döden genom sin UPPSTÅNDELSE och erbjuder oss FRIHET, ett liv under LIVETS ANDES LAG till frälsning - OM vi vandrar efter Anden och inte efter 'köttet': Rom.8
.................

5) Jesus besegrade och avväpnade den onde
: Kol.2:14 + Hebr.2:14 + 1Kor.15:22
..................

Lydnad leder till evig frälsning - "Inte längre lever jag utan Kristus lever i mig!":

Hebr.5:8
"Så lärde han, fastän han var "Son", lydnad genom sitt lidande; och när han hade blivit fullkomnad, blev han, för alla dem som äro honom lydiga, upphovet till evig frälsning och hälsades av Gud såsom överstepräst "efter Melkisedeks sätt". Härom hava vi mycket att säga, mycket som är svårt att göra tydligt i ord, eftersom I haven blivit så tröga till att höra.

Ty fastän det kunde vara på tiden att I själva voren lärare, behöves det snarare att man nu åter undervisar eder i de allra första grunderna av Guds ord; det har kommit därhän med eder, att I behöven mjölk i stället för stadig mat. Men om någon är sådan att han ännu måste leva av mjölk, då är han oskicklig att förstå en undervisning om rättfärdighet; han är ju ännu ett barn.

Ty den stadiga maten tillhör de fullmogna, dem som genom vanan hava sina sinnen övade till att skilja mellan gott och ont."
...........................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161586


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se