+ Det dubbla hjärtats problematik - igen...

SSPX förehavanden och uttalanden bekräftar bara, att det inte går att förena Skriftens Herre, Jesus, med andra 'andar' eller läror. Villoandars läror, som Ordet säger.

Att det finns antisemitism bekräftar bara Ordets undervisning om att det pågår en andlig strid i andevärlden mellan ljusets och mörkrets rike. Israel - enligt Skriften - är ett folk helgat åt Herren. Det är bara så, eftersom det är Guds vilja och det har med Förbundslöften att göra. Det spelar ingen roll vilka vi är - om vi syndar, så bryter vi Förbundet med Herren oberoende hur vi än kallar oss.
Omvändelse är ett rakt budskap från Herren till alla människor. Alla måste rannsaka sig själva i fråga om synd i stället för att generalisera och vända sig mot en grupp människor - detta gäller 'både juden och greken'.
Herren har alltid tagit itu med synden men alltid visat nåd mot syndaren! "Älska Herren din Gud och älska din nästa....!"

SSPX missar nåden, misstolkar Ordet, gör uppror mot Gud......och deras mässor är bara yttre, tom ritual. Tyvärr kan deras åsikter orsaka en ny våg av förföljelse...Och därför måste detta stoppas!
................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=163148

Kommentarer
Postat av: Maj

"Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som ären lika vitmenade gravar, vilka väl utanpå synas prydliga, men inuti äro fulla av de dödas ben och allt slags orenlighet!".

Matt. 23:27



SSPX - en ny inkvisition?

2009-02-24 @ 20:28:28
Postat av: Deborah

Maj!



Tack för din kommentar!



Detta hittade jag på Wikipedia om SSPX:



"Verksamhet i Sverige:

SSPX' verksamhet i Sverige har sin bakgrund i den i slutet av 1990-talet bildade församlingen "Spes Nostra".



Bland SSPX' kontaktpersoner märks bland annat Jonas de Geer, känd för sin verksamhet inom Nationaldemokraterna, och för att förfäkta åsikter med antisemitisk anstrykning.[15] I samband med reportaget Det svenska korståget i SVT:s Uppdrag granskning 2009, uttalade sig även en av rörelsens biskopar, Richard Williamson, om Förintelsen, varvid han menade att några judiska koncentrationslägerfångar aldrig gasats ihjäl i Auschwitz. Samtidigt ifrågasatte han det samlade antalet offer.[16]



Katolska kyrkan i Sverige har under 2000-talet stängt dörren för SSPX' sammankomster. Istället har rörelsens företrädare lyckats övertala minst femton av Svenska kyrkans församlingar runt om i landet att öppna sina lokaler, där medlemmar ur SSPX kunnat fira mässa; "Genom vänskapliga kontakter har det varit möjligt för SSPX att använda några av Svenska kyrkans äldsta och mest anrika kyrkor", uppgav Sten Sandmark, f.d. kyrkoherde i Oskarshamns församling, men som lämnade Svenska kyrkan[17] för att slippa välsigna homosexuella äkten-partnerskap. Sandmark diakonvigdes för SSPX av biskop Williamson i Zaitzkofen på Alla helgons dag 2008.



Prästbrödraskapets uttalade mål är att åter göra Sverige katolskt."

......

http://sv.wikipedia.org/

2009-02-24 @ 21:42:26
Postat av: Js

Wikipedia är ju en stor källa till riktig kunskap

2009-02-27 @ 14:09:42
URL: http://haringen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se