+ Skriften är den bästa experten i fråga om högtider!

Julfrågan diskuteras idag utifrån olika synvinklar, precis som om Skriften inte fanns!

Men det finns högtider som är adekvata till Skriftens budskap!

Nu uttalar sig experter om julen och det låter som om julfirandet är någonting människan kan få välja själv på det blandade hedniska smörgåsbordet, trots klara fakta kring ämnet.

Julen är en hednisk högtid - det är solguden Mithras' födelsedag - ett substitut för det äkta. Men åter infinner sig olydnaden mot Herrens Ord och man börjar förminska faran med att bagatellisera Herrens högtider.

Citat ur artikeln: "Det var på 300-talet som de kristna i Rom tog över firandet av solen den 25 december. Det var då som Jesus födelsedag blev en högtid. Det var även då, i samband med när man formulerade trosbekännelserna, som man verkligen började tala om Jesus födsel, inkarnationen, som något avgörande viktigt. Den tidigt kristna kyrkan fokuserade inte så mycket alls på Jesus födelsedag, utan mycket mer på hans död och uppståndelse."
.....................
Med tanke på detta vill jag bara uppmärksamma alla, att Skriften ersätter aldrig Herrens högtider med ett annat firande. Sedan får var och en att välja - Herren tvingar sig inte på.

"Det står skrivet" borde räcka att inte ta över hedendomens märke....:de förvrängda avguda-högtiderna klädda i evangelii skrud.

DANIEL 7:23 "Då svarade han: "Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike skall uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena. Det skall uppsluka hela jorden och trampa ner och krossa den.
De tio hornen betyder att tio kungar skall uppstå i det riket, och efter dem skall en annan uppstå som skall vara olik de förra och som skall slå ner tre kungar.
Denne skall tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han skall sätta sig i sinnet att förändra heliga tider och lagar, och de skall ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid.
Men dom skall hållas, och hans välde skall tas ifrån honom och han skall fördärvas och förgöras i grund. Men riket, makten och väldet över alla riken under himlen skall ges åt det folk som är den Högstes heliga. Hans rike är ett evigt rike, och alla välden skall tjäna och lyda det."

...........................................................  

......................................... .........................................................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=197741

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se