+ Kallade till FRIHET i Herren! (Från Andys blogg)

¤ Vi är inte inbjudna till att fira Herrens högtider i första hand utan vi är kallade/inbjudna att predika den korsfäste och uppståndne Jesus Kristus (Yeshua Messias) till frälsning (högtiderna måste vi dock känna till av profetiska skäl):


1Kor.1:22
"Ty judarna begär tecken, och grekerna åstundar visdom, vi åter predikar EN KORSFÄST KRISTUS (Messias), en som för judarna är en stötesten och för hedningarna en dårskap, men som för de kallade, vare sig judar eller greker, är en Kristus som är Guds kraft och Guds visdom."
........
¤ Paulus predikar ‘en korsfäst Kristus' och varnar för att syssla med Torah:

Rom.2:28 "Ty den är icke jude, som är det i utvärtes måtto, ej heller är det omskärelse, som sker utvärtes på köttet. Nej, den är jude, som är det i invärtes måtto, och omskärelse är hjärtats omskärelse, en som SKER I ANDEN, och ICKE I KRAFT AV BOKSTAVEN; och han har sin berömmelse, icke från människor, utan från Gud."


¤ Det är inte bara jag som skriver ‘med stora bokstäver' utan även Paulus som varnar för köttsliga gärningar genom att observera Torah genom halacha:

Gal.6:11 "Sen här med vilka stora bokstäver jag egenhändigt skriver till eder!
Alla de som eftersträva ett gott anseende här i köttet, de vilja nödga eder till omskärelse, detta allenast för att de själva skola undgå att bliva förföljda för Kristi kors' skull.
Ty icke ens dessa omskurna själva håller lagen. Nej, det är för att kunna berömma sig av edert kött som de vill att I skolen låta omskära eder.

Men vad mig angår, så vare det fjärran ifrån mig att berömma mig av något annat än av vår Herres, Jesu Kristi, kors, genom vilket världen för mig är korsfäst, och jag för världen.
Ty det kommer icke an på om någon är omskuren eller oomskuren; allt beror på huruvida han är en ny skapelse.
Och över alla dem som komma att vandra efter detta rättesnöre, över dem vare frid och barmhärtighet, ja, över Guds Israel."
.....
¤ Det Nya Förbundets bättre löften:
ALLT BEROR PÅ OM VI ÄR NYA SKAPELSER I KRISTUS JESUS.

Det Nya Förbundet handlar om pånyttfödelse av Anden - och ej i kraft av bokstavens ämbete i de föregående Förbunden.

¤ Det nya Livet som vi lever, lever vi inte genom Torah som är till för att döma ut synden - det nya Livet lever vi i Herren genom TRONS VILA.


¤ I det Nya Förbundet handlar allt om en enda sak: en total förtröstan och SHALOM (frid, vila) ifrån alla egna aktiviteter, eftersom vi är korsfästa och DET ÄR FULLBORDAT.

Den som predikar Torahobservationer (jag menar inte Torah-läsning, studier av Ordet) i ljuset av det Nya Förbundet, lägger till egna ansträngningar och vill BERÖMMA SIG AV TORAH! (= andligt högmod)

Den som är EN NY SKAPELSE i Kristus (Messias) gör ingenting - TOTAL VILA >
"Utan mig kan ni ingenting göra!" - säger Herren. Och då menar inte Han att vi skall observera Torah! Vi skall vila - vi är ‘döda': "Inte längre lever jag utan Kristus lever i mig!"


¤ Vi får inte blanda bokstavens ämbete med Andens!

Gal.3:22 "Men nu har skriften inneslutit alltsammans under synd, för att det som var utlovat skulle, av tro på Jesus Kristus, komma dem till del som tro. Men förrän tron kom, voro vi inneslutna under lagen och höllos i förvar under den, i förbidan på den tro som en gång skulle uppenbaras.

Så har lagen blivit vår uppfostrare till Kristus, för att vi skola bliva rättfärdiga av tro.
MEN SEDAN TRON HAR KOMMIT, STÅR VI ICKE MER UNDER UPPFOSTARE. Alla ären I Guds barn genom tron, i Kristus Jesus; ty I alla, som haven blivit döpta till Kristus, haven iklätt eder Kristus.

Här är icke jude eller grek, här är icke träl eller fri, här är icke man och kvinna: alla ären I ett i Kristus Jesus. Hören I nu Kristus till, så ären I därmed ock Abrahams säd, arvingar enligt löftet."
.........
¤ Det Nya Förbundet handlar om köttets död och en ny skapelseordning som bygger på TRONS LAG i det omskurna av Anden, hjärtat. Herrens verk, så att inget kött skall berömma sig...och speciellt ‘hedniskt kött' som påstår sig vara en lärare i...Torah...

Må vi lära oss att vila i Herren (genom att studera Ordet och förnya vårt sinne med Det), annars omintetgör vi Hans verk och slutar i köttet.
För då blir Herren ledsen i stället och vi bedrövar Hans Ande.
.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se