+ "Kommer domen över Sverige nu?"...

Citat ur artikeln "Kommer domen över Sverige nu?"
"Trots allt kom aldrig den uppenbarelsen att uppfyllas då. Orsaken tror många av oss var att landets kristenhet upplevde en landsomfattande förnyad väckelse med intensiv förbön för vårt land. En väckelse vars like vi inte upplevt sedan dess. Nu menar åtskilliga att denna uppenbarelse var ett utfall av "löjeväckande rysskräck". Men vår bibel ger exempel på att Gud kan skjuta upp verkställande dom då folket gör bättring och omvänder sig. Det var vad som skedde med Nineve, då folket gjorde bättring genom Jona-väckelsen. Men hundra år senare inträffade Jonas domsprofetia. Då framträdde profeten Nahum, med ett förnyat budskap om domen över Nineve. Folket hade på nytt förfallit till synd, och nu fanns ingen återvändo.
Tydligen hade den omvändelse som skildras i Jona bok inte gått på djupet. Eller så hade en ny generation åsidosatt Guds ord till den äldre generationen. I varje fall hade man avfallit i sitt trosliv, och nu kom den uppskjutna domen."
 .........
Åter igen en aktualisering av syndaproblemet: Skriften talar klart om, att det är vi som skall 'vända om' från synden.
Herren vänder sitt ansikte mot oss och är oss nådig NÄR vi vänder om! Jesu död tar itu med synd och död MEN det är vi som 'måste hålla före att vi är döda från synden'.
Jesu död ger synda-förlåtelse MEN inte synda-tillåtelse (dvs. att man medvetet syndar på nåden ). Annars blir det konsekvenser, om vi bryter Förbundet med Herren! Jeremia såg fienden 'välla fram'...Herren är 'densamme'...stor i nåd men också stor i råd....

JEREMIA 4:

 "1om du omvänder dig, Israel, säger HERREN, skall du få vända tillbaka till mig; och om du skaffar bort dina styggelser från min åsyn, skall du slippa vandra flyktig omkring.

    2Då skall du svärja i sanning, rätt och rättfärdighet: »Så sant HERREN lever», och hednafolken skola välsigna sig i honom och berömma sig av honom.

    3Ja, så säger HERREN till Juda män och till Jerusalem: Bryten eder ny mark, och sån ej bland törnen.

    4Omskären eder åt HERREN; skaffen bort edert hjärtas förhud, I Juda män och I Jerusalems invånare. Eljest skall min vrede bryta fram såsom en eld och brinna så, att ingen kan utsläcka den, för edert onda väsendes skull.

    5Förkunnen i Juda, kungören i Jerusalem och påbjuden, ja, stöten i basun i landet, ropen ut med hög röst och sägen: »Församlen eder och låt oss fly in i de befästa städerna.»

    6Resen upp ett baner som visar åt Sion, bärgen edert gods och dröjen icke ty jag skall låta olycka komma från norr, med stor förstöring.

    7Ett lejon drager fram ur sitt snår och en folkfördärvare bryter upp, han går ut ur sin boning, för att göra ditt land till en ödemark; då bliva dina städer förstörda, så att ingen kan bo i dem.

    8Så höljen eder nu i sorgdräkt, klagen och jämren eder, ty HERRENS vredes glöd upphör icke över oss.

    9På den tiden, säger HERREN, skall det vara förbi med konungens och furstarnas mod, och prästerna skola bliva förfärade och profeterna stå häpna.

    10Men jag sade: »Ack Herre, HERRE, svårt bedrog du sannerligen detta folk och Jerusalem, då du sade: »Det skall gå eder väl.» Svärdet är ju nära att taga vårt liv.

    11På den tiden skall det sägas om detta folk och om Jerusalem: En brännande vind från höjderna i öknen kommer emot dottern mitt folk, icke en sådan vind som passar, när man kastar säd eller rensar korn;

    12nej, en våldsammare vind än som så låter jag komma. Ja, nu vill jag gå till rätta med dem!

    13Se, såsom ett moln kommer han upp och såsom en stormvind är hans vagnar; hans hästar är snabbare än örnar, ve oss, vi är förlorade!

    14Så två nu ditt hjärta rent från ondska, Jerusalem, för att du må bliva frälst. Huru länge skola fördärvets tankar bo i ditt bröst?"
..........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158302


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Pastor Birger Claessons bok "Dom över Sverige" utkom 1951, året därpå kom han med en andra bok, i samma ämne, med titeln "Sveriges ödestimme" och den handlar i huvudsak om norra Sverige.



I den senare skriver Claesson, ang. en tidigare profet Anton Johansson, finnmarksprofeten kallad, som förutsåg bl.a. Titanics förlisning och 1:a världskrigets utbrott, och även Sverige i krig 1953,



``Jag har aldrig läst Anton Johanssons bok, men en broder läste den för mig under en bilresa i Småland. Anton Johansson säger i sin bok, att vi skall komma i krig 1953. Jag tror, att han hade en verklig uppenbarelse från Gud, och jag är övertygad om, att det är sant det han säger i sin skrift.



Men jag känner Gud och vet att han är nådig och barmhärtig. Jag är fullkomligt övertygad, att om Guds folk förstår sin sak, och går i förbön för vår konung och hela vår överhet, land och folk, då skall Gud uppskjuta denna katastrof coh ställa den på framtiden. Då kan hända att det som skulle ha skett 1953 kommer senare. Jag tvivlar inte ett ögonblick på det´´.



Vidare skriver Claesson: ``Min vän, Gud uppenarar inte för att skrämma. Han uppenbarar, för att Guds folk skall vakna upp till förbön. Han uppenbarar, för att folk skall söka Jesus till frälsning. Det kan hända att 1953 blir ett händelserikt år, det håller jag inte för omöjligt; men det kan samtidigt bli ett nådens år med många syndare vid korset, om vi beder.



Må Gud hjälpa oss, ty katastrofen kan avvändas. Jag menar inte, att den aldrig kommer, men den kan ställas på framtiden. Vem kan ställa den på framtiden? Jo, Guds folk med sina förböner´´



Så långt Birger Claesson.



Till saken hör, att Claesson aldrig själv uttalade sig när det gällde årtal för domen.

2008-10-02 @ 21:36:30
Postat av: S-E Sköld

En intressant iakttagelse med tanke på Anton Johanssons förutsägelse om Sverige i krig 1953 och Birger Claessons kommentar till det, är det faktum att Josef Stalin dog våren 1953.



Och att Sverige i början av 1950-talet upplevde en väckelsetid, åtminstone inom pingströrelsen, som brukar kallas ``femtitalsväckelsen´´.



En tillfällighet eller ett Guds ingripande; vad hyste Stalin för planer...

2008-10-02 @ 23:10:40
Postat av: S-E Sköld

Sveriges folk går Guds dom till mötes: för de ofödda barnens blods skull och för de tigande, ohörsamma predikanternas/förvaltarnas skull;



och Sveriges folks flertal vet ingenting om.



Och kristenheten är som sorglösa barn som sommarklädda leker hemma på gården och inte har en aning om, att vintern är på väg; med det vet däremot deras mor, som gjort i ordning lämpliga kläder åt dem med tanke på framtiden: och vill rusta dem för vintern som kommer.



Det är väckelsens början i Sverige; när ``barnen´´ - kristenheten - inser allvaret, för dem själv och deras familjer. Och därmed också inser att det är tid att se om sitt hus; inte minst vad gäller klädesutrustningen!



Och ``mor´´ står där beredd att utrusta;

dem som låter sig utrustas!



2008-10-03 @ 09:21:48
Postat av: Toppi

Hej på er!

Jag minns fortfarande när jag hade läst den där boken "dom över Sverige 1977 när jag var 22 år då.

det kan vara möjligt när det blir ett nytt världskrig i framtiden, så kommer Sverige inte att stå utanför det.

Det är möjligt att domen har blivit uppskjuten på flera decennier.

Men det är inte omöjligt att Sverige kan få uppleva ett krig i framtiden.

2008-10-21 @ 19:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se