+ Kraften finns i Jesu blod - inte i encyklikor om eros!

Åter igen får man vara uppmärksam mot de katolska influenserna: påvens encyklikor är en blandning av bl.a. hellenistiskt tänkande och Guds Ord. Och vi får inte blanda! Encyklikan "Gud är kärlek" innehåller en sammanblandning mellan 'eros och agape', enligt påven. Citat ur encyklikan "Gud är kärlek",
se länken: http://www.vaticanradio.org/sv1/Articolo.asp?c=63576
Påven säger:
"Encyklikan "Gud är kärlek" består av två delar: en om kärlek, och en om kyrkans hjälporganisationer. I den första delen skiljer påven på olika former av kärlek med de grekiska orden eros och agape: eros driver människan till Gud, som är agape, nästankärlek, och som ger människan kärlek att ge vidare till andra. I den andra delen av encyklikan skriver påven att det är politiken, inte kyrkan, som har till uppgift att skapa ett rättvist samhälle, men att kyrkan har rätten och plikten att tala till förnuftet och stimulera viljan att hjälpa andra. Staten å sin sida måste garantera plats och frihet åt kyrkan och andra trossamfund och deras kollektiva aktiviteter, inte minst hjälpverksamhet.

Både eros och agape hör hemma i relationen mellan människa och Gud. Eros är inte bara människans längtan efter en annan människa utan också efter Gud.
-Eros vill lyfta oss i extas till det gudomliga och leda oss ut ur oss själv, skriver påven.

Men Gud är agape, självutgivande och förlåtande kärlek som vill den älskades bästa, och mötet med Gud förvandlas vår eros till agape." Slut citat av påven.
 ............
Om vi studerar noga de båda begreppen 'agape' (= Guds kärlek) med 'eros' (= sinnlig kärlek), så kan vi konstatera, att eros inte används en enda gång i Bibeln. Då får vi inte lägga till detta ord till Skriften!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Eros_(gud)

Eros handlar om extas ('kött') och agape handlar om Guds barmhärtighet och nåd ('Ande'). Eros kan aldrig förvandlas (?) till agape, eftersom eros är ett 'jordiskt' (= 'köttsligt' begrepp) och allt 'köttsligt' för strid mot den Helige (Avskilde) Ande. Inte undra på, att folk som kämpar med sin sexualitet, aldrig kan bli befriade med hjälp av sådana läror!
Det är bara Guds rena Ord utan sammanblandning, som kan sätta oss fria! Skriften handlar således om att inte blanda ihop begreppen utan snarare avskilja - urskilja det som är från Herren (= Anden) från det som är sinnligt (= kött). Och den som lyder Ordet och inte blandar 'kött' och 'ande', den personen kan uppleva en underbar BEFRIELSE från köttets träldom och leva ett liv i andlig SEGER!
.............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=159031

Kommentarer
Postat av: alert

Tack för ditt inlägg här Deborah - man blir glad att se att det finns människor som tror på Bibelns ord utan tillägg och all sköns smörja! Tack också för ditt inlägg på min blogg i samma ämne - BIBELN!

2008-10-24 @ 09:35:22
URL: http://alertsweden.blogg.se/
Postat av: Deborah

Alert!



Välkommen, ALERT, till att sprida evangeliets ljus!



Ditt val av 'namnet' alert är precis 'mitt i prick', eftersom Jesus uppmanar alla sina lärjungar att VAKA och vara bedjande dvs. att ständigt vara 'på alerten'...



Bibeln är Guds Ord - och det är alltid vi som måste böja oss under Ordet - det är inte så, att Ordet 'anpassar sig' efter våra 'köttsliga' önskningar. Det är en läxa för varje pånyttfödd Jesu lärjunge, att lära sig gå den smala vägen.

Och denna väg leder inte till mysteriernas Rom...



Var älsignad, ALERT!!!!



2008-10-24 @ 09:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se