+ Herden borde vara med och bland fåren....

CH Jaktlunds artikel tar inte upp den andliga biten. Frågan gäller nämligen inte Pelle Hörnmarks förmågor....Och svaret på alla CH Jaktlunds undringar är enkelt: i egen kraft kommer Pelle Hörnmark ingen vart.....Frågan gäller i stället alltid följande: HAR HERREN UTSETT VEDERBÖRANDE....eller inte?

Psalm 127: "Om HERREN icke bygger huset, så arbeta de fåfängt, som bygga därpå. Om HERREN icke bevarar staden, så vakar väktaren fåfängt."

Det absolut viktigaste vid Guds verk som alla Jesu lärjungar måste ta reda på, det är det profetiska tilltalet (i enlighet med Ordet!). Saknas det profeter eller hindras dessa från att förmedla budskapet från Herren i stil med "här är vägen - vandra på den!", då är risken stor att det blir ett 'köttsligt verk' i stället för ett Guds verk. Denna princip gäller alla, eftersom i det Nya Förbundet är ALLA PÅNYTTFÖDDA kristna "kungar och präster" åt Herren och därmed också herdar ('ledare') i Kristi Kropp. Således är Andens väg i enlighet med Ordet, att lyssna in profetiska tilltal från Gud - just för att inte gå vilse...

JEREMIA 1:9-10
. "Och HERREN räckte ut sin hand och rörde vid min mun; och HERREN sade till mig: "Se, jag lägger mina ord i din mun.  Jes. 6:7 Ja, jag sätter dig i dag över folk och riken, för att du skall upprycka och nedbryta, förgöra och fördärva, uppbygga och plantera."  Jer. 5:14 18: 7, 18:9 31:28. 2 Kor. 10:4 f
.......
Varför Pingströrelsen inte växer i Sverige kan bero på, att man inte har förberett den 'förorenade jorden' (dvs. tagit bort falska läror, så att de inte förorenar människors sinnen) för att plantera nytt från Herren. Åter igen handlar det om lydnad - utan lydnad ingen framgång...Man måste alltså fråga efter profetiska tilltal, lyda Ordet för att gå rätt.
............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=159362

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=159382

Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Problemet med Pingst-ffs är inte föreståndarfrågan, utan att organisationen är ett allvarligt olydnadsverk inför Gud, beställt -och byggd av människor.



Pingst-ffs är egentligen ett slags ``de andligt blinddövas förening´´, med framgång därefter: oavsett ledarskap. Då organisationen helt och hållet är ett resultat av ohörsamhet mot Gud; mot Hans Ande och Ord: och vad Han talat till pingstledarna ang. vårt land:



Guds plan för vår nation.



Organisationen Pingst-ffs är därför - andligt och bibliskt sett - en logisk konsekvens av ledarnas andliga blindheten och ohörsamheten: ett människoverk rakt igenom, från dess början och till dess slut, som man fortfarande framhärdar i.



Ett byggnadsverk som bör rivas enligt Jer. 1:10, för att någonting gott - för pingströrelsen och vårt lands folk - skall kunna komma i dess ställe.

2008-10-30 @ 23:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se