+ Det finns en lösning i Ordet på brottningskampen!

Det finns en bättre lösning för Vatikanens problem än tester: katolska läror ('kött') som strider mot Skriften, förmörkar sinnet och håller själarna fångna i träldom - frälsning ('Andens verk') betyder däremot befrielse och inte fängelse....Om man gör upp med avgudadyrkan i katolicismen, så finns det ett löfte i Skriften om BEFRIELSE för människor - Rom.7 "Vem skall frälsa mig ifrån denna dödens kropp?" svar: Jesus Kristus, vår Herre! Det är vad Guds kärlek handlar om: FRIHET!
Vi får inte heller glömma att vi har fått ett löfte från Herren Jesus om förföljelse - att predika ett radikalt budskap kostar! Men vid kompromiss med Ordet kan vi inte heller förvänta oss Herrens befriande ingripande i vår livssituation...
Således finns det en lösning på svåra problem i Skriften OM vi håller Förbundet och inte förföljer Ordet som sätter oss fria!

Matt.19:28 "Jesus svarade dem: "Sannerligen säger jag eder: När världen födes på nytt, då när Människosonen sätter sig på sin härlighets tron, då skall också ni, som har efterföljt mig, få sitta på tolv troner såsom domare över Israels tolv stammar.
19:29 Och var och en som har övergivit hus, eller bröder eller systrar, eller fader eller moder, eller barn, eller jordagods, för mitt namns skull, han skall få mångfaldigt igen, och skall få evigt liv till arvedel.
19:30  Men många som är de första skall bli de sista, och många som är de sista skall bli de första."
..........
Mark.13:11 "När man nu för eder åstad och drager eder inför rätta, så gör eder icke förut bekymmer om vad ni skall tala; utan vad som blir eder givet i den stunden, det må ni tala. Ty det är icke ni som skall tala, utan den helige Ande.
13:12  Och den ene brodern skall då överlämna den andre till att dödas, ja ock fadern sitt barn; och barn skall sätta sig upp mot sina föräldrar och skall döda dem.
13:13  Och ni skall bli hatade av alla, för mitt namns skull. Men den som är ståndaktig intill änden, han skall bliva frälst.
13:14  Men när ni fån se 'förödelsens styggelse' stå där han icke borde stå - den som läser detta, han give akt därpå - då må de som är i Judeen fly bort till bergen,
13:15  och den som är på taket må icke stiga ned och gå in för att hämta något ur sitt hus,
13:16  och den som är ute på marken må icke vända tillbaka för att hämta sin mantel."
.....................
Varningar att ta på allvar....

Jesus testar vår tro och lojalitet i Förbundet. På denna överlåtelse följer löften om befrielse för människor här på jorden och ett evigt liv tillsammans med Gud - vi har ett enormt ansvar för vad vi predikar...Förbundstrohet eller avfall från Herren...Det finns hopp och lösning för alla som brottas med sin sexualitet men då får vi inte vända oss till avgudar utan i stället avskaffa dessa!

"Förödelsens styggelse" borde egentligen översättas korrekt med "den förödande styggelsen": (hebr. 'ha'shikuts meshomem'), där 'meshomem' inte är ett substantiv i genitiv ('förödelsens') utan är ett adjektiv = 'förödande', och pekar på att det handlar om en avgud ('shikuts') ställd av JHWH:s motståndare, som leder till ödeläggelse.

Alltså: 'den förödande styggelsen (=avguden) som orsakar ödeläggelse', eftersom Förbundsbrott (= otrohet) alltid leder till 'ödeläggande' konsekvenser.
....Frågan vid rannsakan av vår lärjungaskap gäller följande: håller vi Förbundet med Herren eller ersätter vi det med styggelser=avgudar ('shikuts') som i förlängningen är förödande ('meshomem')? Om vi däremot vänder om från avgudadyrkan och håller Förbundet, då kan Herren gripa in och hjälpa oss! Se löftet vid radikal omvändelse:
Joh.8:36 "Om nu Sonen gör eder fria, så blir ni verkligen fria."

........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=159567


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se