+ Guds röst från Ordet låter mycket bättre!

Några varningens ord!
Vår själafiende kan utföra ‘tecken och under' - karismatik utanför Ordet är förkastligt! Det finns ockulta manifestationer som fienden kan utföra OM människorna inte följer Herren utan öppnar sina sinnen för bedragaren. Det är av största vikt, att vi följer den lära som finns i hela Skriften och inte avfaller till fabler, fantasier och plagiat. Allt måste prövas och undersökas med Skriftens hjälp.

Senast läste jag i Dagen, att en 'spirituell' (?) nunna säger:

"Det är min önskan att konserten ska få bli en fredshälsning och ett möte med olika traditioner. De här dagarna är Uppsala en plats där kulturer och religioner möts och de sånger jag har valt används inom olika himmelska religioner, bland annat psaltarpsalmer som skrevs långt före Jesu tid. De sjungs även av judarna. Jag har också valt kristna lovsånger ur den katolska, arameiska och ortodoxa traditionen. Men hon har också tonsatt några poetiska texter av bland annat den indiske 1800-talspoeten Tagore och sjunger ibland texter av den kvinnliga sufin Rabia al-Adawiya från 800-talet."
Dagen/2008-11-05 "Hennes röst är ett vapen för fred."
.......
Vad menas med olika ‘himmelska religioner'?

Kan man legitimera något bara för att ‘judarna' sjöng vissa sånger? Frågan gäller: håller vi Förbundet med Herren eller inte? Hela Skriften är ett varnande exempel om judar som inte lydde Herren (och om judar, som lydde Herren) - en precis lika mycket allvarlig överträdelse som när Jesu lärjungar går vilse...

Vad säger endast Skriften? Det är huvudfrågan! Det som strider mot 'summan av Guds Ord' är helt förkastligt. Det är ingen lek att åsidosätta Ordet.... Vi har nämligen facit i hand!
.........
Låt ingen bedra oss!
............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=159719


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

När Anden viker, på grund av olydnad och synd, kommer människotankarna i stället och därmed också deras vägar; i stället för Guds Ords vägar, som ÄR Guds tankar och Guds vägar.



Tankar och vägar som - enligt Guds Ord - är lika mycket högre i förhållande till människotankar och deras vägar, som avståndet är mellan himmel och jord.



Men det är så, att människotankarna ofta - inom kristenheten - kläs i religiösa kläder/språkdräkt; för att förmå utge sig att vara Guds tankar.



Detta falsarium - falskmynt - avslöjas i ljuset från Guds Ord, Bibeln. Det är därför vi fått Guds Ord, som ett ljus på vår stig. Ett ljus som vägleder människan på vägen hem till Gud, och även skyddar henne under färden.

2008-11-06 @ 08:48:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se