+ Det andliga Templet: en pånyttfödd Jesu-lärjunge!

Den andliga innebörd som är viktigast för oss kring Templet. Vi får aldrig glömma, att Israel är helgat och Israels förstfödda är helgade!

Bibeln är en beskrivning av Herrens noga ordning i helgandet. För det är det som allting handlar om: helgande - avskiljande. Låt oss hålla det hela enkelt, så att inte Kristi verk hamnar i skymundan!

Det nästa steget i ordningen i helgandet gäller alla PÅNYTTFÖDDA, eftersom det är vi som är Templet - det fysiska Templet pekar alltså på det andliga Templet:


Hämtat från:  (Copyright © 1998, 2000 Wade Cox) (Tr. A. Binder 2003):

¤ 1Kor.3:16-17 „Förstår ni inte att ni är Guds tempel och att Guds Ande bor i er? Om någon förstör Guds tempel skall Gud förgöra honom. Ty Guds tempel är heligt, och ni är det templet."
¤ 1Kor.6:19 „Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den heliga anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ni tillhör inte er själva."

¤ Hebr.3:1-6 „Bröder, ni heliga som har fått kallelsen till himlen, se därför på aposteln och översteprästen som vi bekänner oss till, Jesus, 2 som var betrodd av den som hade utsett honom, så som Mose var betrodd i hela Guds hus. 3 Men han har visat sig värdig större härlighet än Mose, liksom en byggmästare äras mer än det hus han har byggt. 4 Varje hus har en byggmästare, men den som har byggt allt är Gud. 5 Väl var Mose betrodd i hela hans hus, men som tjänare, för att vittna om det som senare skulle förkunnas; 6 Kristus däremot var som son betrodd att råda över hans hus. Och hans hus är vi, så länge vi behåller den frimodighet och stolthet som vårt hopp ger oss."

¤ Sak.12:8 „Den dagen skall Herren skydda Jerusalems invånare. Den svagaste bland dem skall den dagen vara som David, och Davids ätt skall vara som en gud, som en Herrens ängel framför dem."
............

¤ Synden kommer att utestänga människor från att komma in:

Hebr.3:7-19 „Därför, som den Helige Ande säger: Om ni hör hans röst i dag, 8 förhärda inte era hjärtan som under upproret, på utmaningens dag i öknen, 9 då era fäder utmanade mig och satte mig på prov, fast de hade sett mina gärningar 10 under fyrtio år. Därför blev mig detta släkte förhatligt, och jag sade: Alltid far de vilse i sina hjärtan: de känner inte mina vägar. 11 Och jag svor i min vrede: Aldrig skall de komma in i min vila. 12 Se till, bröder, att ingen av er är ond och trolös i sitt hjärta och avfaller från den levande Guden.13 Uppmuntra varandra varje dag, så länge man kan säga i dag, så att ingen av er låter sig förledas av synden och förhärdar sig.14 Ty vi har del i Kristus om vi ända till slutet orubbligt håller oss till samma grundval som i början. 15 Det heter: Om ni hör hans röst i dag, förhärda inte era hjärtan som under upproret. 16 Vilka var det då som hörde och ändå gjorde uppror, om inte alla de som hade dragit ut ur Egypten under Mose? 17 Vilka var honom förhatliga under fyrtio år, om inte de som hade syndat och blev liggande som lik i öknen? 18 Vilka gällde eden att de inte skulle komma in i hans vila, om inte dem som hade vägrat att lyda? 19 Så ser vi att det var för sin otro som de inte kunde komma in."
.........
¤ Hebr.10:10-14 "Efter denna Guds vilja har vi helgats genom att Jesu Kristi kropp blev offrad EN GÅNG FÖR ALLA. 11 Varje präst tjänstgör dagligen och bär alltså gång på gång fram samma offer, som ändå aldrig kan avlägsna några synder. 12 Men Jesus frambar ett enda syndoffer för alla tider och har satt sig på Guds högra sida. 13 Där väntar han nu på att hans fiender skall läggas som en pall under hans fötter. 14 Ty med ett enda offer har han för all framtid fullkomnat dem som blir helgade."(= avskilda)
............
¤ Vi måste därför tänka på vårt inre, att vårt hjärta skall vara ‚rent‘=helgat= avskilt.

„Det är fullbordat!" en gång för alla och om vi frambär nu andliga offer i ett rent, avskilt genom den Helige Ande hjärta, då är det vi, det andliga Templet, som är Kristi andliga Kropp.

Obs ang. Israel och vi får ej förhäva oss, för roten bär oss!
¤ Rom.11:15 "Ty om redan deras [Israels] förkastelse hade med sig världens försoning, vad skall då deras upptagande hava med sig, om icke liv från de döda? Om förstlingsbrödet är heligt, så är ock hela degen helig; och om roten är helig, så äro ock grenarna heliga. Men om nu några av grenarna hava brutits bort, och du, som är av ett vilt olivträd, har blivit inympad bland grenarna och med dem har fått delaktighet i det äkta olivträdets saftrika rot, så må du icke därför förhäva dig över grenarna. Nej, om du skulle vilja förhäva dig, så besinna att det icke är du som bär roten, utan att roten bär dig."
........
Mer kann man läsa på länken och begrunda, pröva:

http://www.logon.org/swedish/s/p241.html
................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160052


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se