+ Man kan inte 'snickra ihop' en egen frälsningsväg!

Bön tillsammans med andra religioner....??? Vad säger Skriften?

Den viktigaste frågan uppstår direkt: I VEMS NAMN samlas man? "Där två eller tre är församlade i MITT NAMN, där är JAG mitt ibland dem." - säger Jesus.
Så - VEM är mitt ibland de människor som ber? "Det är sanningen som skall göra oss fria" - det står inte, att "Det är kärleken, som skall göra oss fria."

Igår fick jag en bild. Som Kristi lärjungar är vi 'arbetare' och såningsmän åt den Högste. Vårt uppdrag är att 'forsla hem' människor i 'en förbönsbåt' - från mörkrets rike till ljusets rike genom att predika Ordet. Vi arbetar! På en en 'andlig båt' som måste igenom trånga passage, stormar och diverse sjöodjur som poppar upp ur vattnet... Denna båt sjunker aldrig - tvärtom!
För kaptenen är HERREN själv! Och Han har redan vunnit seger! Men den gamla skapelsen, våra egna vägar till frälsning måste lämnas bakom...Gungande i en 'livbåt' under HERRENS uppsikt, är vi på väg mot vår eviga destination. KOMPROMISSLÖST! Piskade av stormen och 'slagna' - men inte 'till marken' utan stärkta av prövningarna, trevar vi oss fram med Ordet och 'fiskar upp' alla som vill in denna 'båt', där HERREN väntar med sin frälsning...
Vi kommer att passera diverse 'piratskepp' med fångna själar under däck - men en sak är säker - HERREN är med. 'Skeppet' har nämligen en Styrman som är 'densamme idag, igår och evigheternas evighet'!

Blanda inte 'andra styrmän' efter eget sinne utan följ endast Ordet - utan kompromiss!
............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=153545

Kommentarer
Postat av: martin från normerande

tack själv, håller med dig till hundra procent.
mvh
martin

2008-05-18 @ 15:07:40
Postat av: Sam

Jag tror inte att varken Gabriel,Joesef eller Miriam gav världens frälsare ett namn som inte kom i bruk förrän 1500 år efter Hans födsel.
De gav Honom det Hebreiska namnet Yeshua.

Den katolska kyrkan är de som ändrade Hans namn likaväl som Guds namn. Yeshua till Jesus och YHWH till det generiska Gud. Gud är inte ett namn utan en beskrivning. Zeus, Oden m.fl är alla gudar. Den ende sanne Guden är Abrahams, Isaks och Jakobs Gud- YHWH.

Vilken är din Gud?

2008-05-20 @ 19:09:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se