+ Uppenbarelse kontra...otro.

Vetenskapen på 'gott och ont' - mycket får man höra, vad människan kan hitta på.

Citat: "Israeliterna i Bibeln kan ha varit höga på hallucinogena droger, tror Benny Shannon. Han är professor i psykologi vid Hebrew University of Jerusalem och skriver i den brittiska tidskriften Time and Mind, att det judiska folket kan ha stött på växter i öknen som fått dem att hallicunera fram åskan, blixtarna och trumpetstötarna som beskrivs i Andra Mosebok..." (Slut citat)
.....
Mycket bra respons från rabbinerna:
Citat: "Den ortodoxa rabbinen Yuval Sherlow sade i israelisk radio att händelserna så som de beskrivs i Gamla testamentet är värda att lita på.
- Vi behöver inte vara oroliga för vad som hände med Mose, utan för vad som händer med vetenskapen, sa han."  (slut citat)

Å andra sidan kan man ju undra i fråga om utgrävningen av Padre Pios lik efter 40 år i jorden (!??): kunde denna hemska gravskändning/vidskepelse (som man vill inbilla folk, är 'kristendom'), ha skett under ledning av ett sunt prästerskap eller om någon kanske....'hade stött på några växter i öknen'...?
........
2Mos.4:1 "Mose svarade och sade: "Men om de nu icke tror mig eller lyssnar till mina ord, utan säga: 'HERREN har icke uppenbarat sig för dig'?" Då sade HERREN till honom: "Vad är det du har i din hand?"

Han svarade: "En stav." Han sade: "Kasta den på marken." När han då kastade den på marken, förvandlades den till en orm; och Mose flydde för honom. Men HERREN sade till Mose: "Räck ut din hand och tag honom i stjärten." Då räckte han ut sin hand och grep honom; och han förvandlades åter till en stav i hans hand.

Och HERREN sade:
"Så skall de tro att HERREN, deras fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har uppenbarat sig för dig."
.....
"Saliga är de, som hör Guds Ord och gömmer det." - citat av Herren Jesus, Messias.
....
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150716


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se