+ Det profetiska Ordet, sanningen, gömd bakom titlar...

Obiora Ike, en katolsk präst, och professor och lärare på Nigerias största universitet, och hyllad av påven med titeln 'Monsignor', och en ekumen, och en storsäljande författare, och en människorättsaktivist, och en ofta anlitad talare, (och det finns en lista med fler titlar som inte får plats i atikeln, se länken nedan) vill respektera "helighet i andra religioner utan att kompromissa sanningen i vår egen identitet" (min kom. "Vad är sanningen?") svarar samtidigt helt motsägelsefullt på frågorna i artikeln:

(Citat) "Vad tycker du som framstående katolsk präst om Martin Luther?
- En stor kyrkans son. Han hade passion för kristendomen, för Guds ord och den Heliga Bibeln. Han var en man som var ärlig mot sig själv. Han var en hängiven munk och katolsk präst, för både sina studenter och de människor han tjänade.
Hur kan vi möta en sekulariserad värld
?
- Genom handlingar - handlingar talar tydligare än ord. Vi skall leva ordet inte bara prata om det. Ortodoxi betyder att undervisa korrekt. Detta bör följas av ortopraksi - att korrekt genomföra det man undervisat." (slut citat)
........
Detta hänger inte ihop med fakta - håller Vatikanen på att ändra historien - igen?

 .1. Martin Luther var inte längre en hängiven munk och katolsk präst utan just för at han var ÄRLIG MOT SIG SJÄLV, lämnade han ett korrumperat system och översatte Skrifterna från hebreiska/grekiska till tyska, för att han just ville TJÄNA MÄNNISKOR OCH GE ALLA GUDS Levande ORD PÅ DERAS EGET SPRÅK.

.2. Martin Luther kan inte 'rehabiliteras' 500 år senare av samma system som konsekvent motarbetar Guds Ord: Luther hade inte velat bli 'rehabiliterad' på det här sättet, just för att HAN HADE PASSION FÖR GUDS ORD - inte för kristendomen - och för den Levande Herre han mötte, som befriade honom från hans obibliska kloster.

.3. Martin Luther, ett barn av sin tid, försökte UNDERVISA KORREKT (ortodoxi - i enlighet med Ordet) och inte bara det utan han GENOMFÖRDE KORREKT DET, SOM HAN HAR UNDERVISAT I (ortopraxi). Att bemöta sekularisering har alltså med KORREKT UNDERVISNING att göra - "Guds rena ord".

Luthers träffsäkra undervisning kring människans natur, som inte bara är 'curvatus' (böjd ned till jorden) utan att den är (citat ur Wikipedia) ) incurvatus in se (latin 'inkrökt i sig själv') är ett uttryck som Martin Luther använde för att beskriva människans synd. Trots att människan är rättfärdiggjord genom Jesu död på korset, har hon ständigt benägenhet att synda (se simul iustus et peccator).


.4. Martin Luthers handlingar talade tydligare än ord, då han spikade sina 95 TESER OM AVLATEN (en obiblisk lära som fortfarande förkunnas inom katolicismen och som handlar i grunden om ekonomi dvs. 'hur man kan tjäna pengar på människors dåliga samveten'). Lite historia om Luther som går helt förlorad i artikeln: (Wikipedia)

"Uttrycket Guds rättfärdighet (Rom 1:17) skulle inte förstås juridiskt (människans förhållande till Guds lagar) utan, i linje med det hebreiska sättet att tänka, som ett uttryck för hur Gud gör rättfärdighet genom Jesus Kristus. Guds rättfärdighet blev detsamma som Guds barmhärtighet. Denna upptäckt blev en befrielse för Luther då fokus flyttades från hans egna ansträngningar till vad Gud har gjort genom Jesus. Luther drog slutsatsen att Gud rättfärdiggör människan enbart av nåd för Jesus skull.

Från och med år 1514 verkade Luther även som församlingspräst i Wittenberg och kom därmed i kontakt med avlatsförsäljaren Johann Tetzel och hans teologi. För Luther innebar avlatshandeln att människor förleddes till att förlita sig på något annat än evangelium. Luther önskade en disputation i frågan, och enligt traditionen anslog han 95 teser om avlaten på slottskyrkans port 31 oktober 1517. Teserna fick en annan verkan än Luther tänkt. De trycktes och spreds snabbt över hela riket. Kurian, som befann sig i ekonomiska trångmål och behövde de pengar avlatsförsäljningen inbringade, reagerade häftigt. 1518 inleddes en kättarprocess mot Luther som resulterade i påvens bannlysning tre år senare. Året före den slutliga bannlysningen hade Luther fått en bulla från påven med hot om bannlysning. Trots detta fortsatte han skriva och utgav flera böcker - bullan brände han offentligt."

...........
Ovanstående lär oss, att "INTE ALLT ÄR GUD SOM GLIMMAR": dvs. inte allt som sägs är profetiskt - kommer från Herren - även om det 'låter bra', kommer från pampiga palatser, backas upp av titlar eller bibelcitat tagna ur sitt sammanhang...
Det var det Martin Luther ville förmedla, helt enkelt......


Luk.2:11 "Ty i dag har en Frälsare blivit född åt eder i Davids stad, och han är Messias, Herren."
.........
http://web.telia.com/~u38010778/95teser.htm    (M.Luthers 95 teser)

http://www.archiv-vegelahn.de/nachschlagwerke_luther.html (M.Luthers bibliografi-tyska)
.................
 
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151146


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se