+ Prövning av andliga budskap i konferenstider...

Sambandet mellan ‘Skriften allena' och Guds uppenbarelse är enkelt:


...Guds Ord är...ETT. ‘Den röda tråden' i Ordet handlar om uppenbarelse - om ett andligt 'seende', där Guds Ande är i harmoni med det nedskrivna Ordet och inte uppenbarar något som inte redan är uppenbarat. Bibeln utan den Helige Andes uttydning är vilken bok som helst.
Så hur vet vi, att det är Gud som har talat, när en predikant, lärjunge talar och påstår sig säga saker från HERREN Jesus?

Enkelt: eftersom djävulen citerade Skriften för Jesus i öknen, kan vi konstatera, att fienden känner Skriften BÄTTRE än vad vi gör - han är ju en andlig varelse och Bibeln är en andlig bok. URSKILJNING är vad som krävs för att avgöra om budskapet är från Gud eller inte.

En andlig bok som Bibeln måste alltså utläggas efter andliga principer: så den som predikar måste vara ‘rätt i anden' för att det bibliska budskapet - Ordet - skall kunna presentera HERREN Jesus för människor till frälsning och befrielse.

¤ Ordet (Skriften) är inspirerat av Guds Ande - så när Anden (Ruach ha'Kodesh) talar genom en människas ande, måste Han tala i enlighet med Ordet.
¤ Och vice versa: när vi talar å Guds vägnar genom att citera Ordet, så måste den Helige Ande 'smörja Ordet', för att människorna skall få ‘öppnade ögon', bli uppbyggda, synden avslöjad och omvändelsen en längtan och ett faktum.

Således kan inte predikanten 'skiljas' från Skriftens andliga budskap I SIN HELHET och komma med sina egna tankar: tyvärr har HERREN anförtrott oss människor sitt eget Ord och vi har ett enormt ansvar att se till, att våra hjärtan (vår ande) är RÄTT inför Honom, så att vi inte predikar falskt eller blandar det ‘rena' Ordet med ‘kött' dvs. människans själsliga, naturliga kraft och kapacitet.


Det enda sättet att avgöra, om något kommer från HERREN är alltså att jämföra det med Skriftens auktoritet. En ‘bra' predikan är ingen garanti, för att budskapet är bibliskt...Om inte Gud ‘öppnar' Skriften för oss och ‘blåser liv' över sitt eget Ord som vi uttalar, så att vi kan ‘möta' Jesus, då är predikan ‘död'.
Predikantens andliga tillstånd är därför av enorm betydelse! Han måste vara ‘ren, rätt i anden' och predika i enlighet med Skriften. Inga andra tillägg får förekomma! Skulle man säga något som strider mot Skriften, då måste man be Gud om förlåtelse och vända om. Eftersom Ordet är oss anförtrott, är vårt andliga tillstånd oerhört viktigt! Det är vi som ‘hanterar Ordet' - låt det bli i linje med HERRENS uppenbarade vilja i Skriften allena! Det blir ‘ett bokslut' på den yttersta dagen, hur vi har förvaltat HERRENS skatter...Må Gud ge oss alla nåd, att vi inte ‘misshandlar och förgiftar' Hans levande Ord.

"Fader vår, ske DIN VILJA...."  (Tillber man t.ex. avgudar i himlen? Om inte, då skall man inte göra det på jorden heller...)


JESAJA 2:11-22 "Ty människornas högmodiga ögon skall bli ödmjukade, och männens övermod skall bli nedböjt, och HERREN allena skall vara hög på den dagen. Ty en dag har HERREN Sebaot bestämt, som skall komma över allt stolt och övermodigt och över allt som är upphöjt, och det skall bliva ödmjukat, ... Och människornas högmod skall bliva nedböjt och männens övermod nedbrutet, och HERREN allena skall vara hög på den dagen.

Men avgudarna skall alldeles förgås. Och man skall fly in i klippgrottor och in i jordhålor, för HERRENS fruktansvärda makt och för hans höga majestät, när han står upp för att förskräcka jorden. På den dagen skall människorna kasta bort åt mullvadar och flädermöss de avgudar av silver och de avgudar av guld, som de har gjort åt sig för att tillbedja.
Ja, de skola fly in i klipprämnor och in i bergsklyftor, för HERRENS fruktansvärda makt och för hans höga majestät, när han står upp för att förskräcka jorden. Så förlita eder nu ej mer på människor, i vilkas näsa är allenast en fläkt; ty huru ringa är icke de att akta!"
...........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155891

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155962


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se