+ Är man trött på, att gå den smala vägen?

Jag läste en märklig artikel i "Hemets vän" av Stanley Sjöberg:

http://www.hemmetsvan.se/addComment.do

Min fråga är: var finns den profetiska skärpan? Har den försvunnit "i dimman" från tvivelaktiga rökelsekar?
Det är nämligen inte Herren som påbjuder denna förvirringens väg... Och vad säger Skriften?

.1) Det handlar varken om "karismatiska kristna" eller "klassisk/traditionell kristendom" utan det handlar om att de som vill kalla sig Jesu lärjungar, bör hålla förbundet med Herren.
...
.2) Det är varken kyrkofäderna som är "rötterna" eller de helleniserade "gamla" kyrkorna utan det är de hebreiska skrifterna som är roten - "på profeternas och apostlarnas undervisning" bygger Herren sitt andliga tempel.
...
.3) Det är inte några "angrepp" på någon som Jesu lärjungar skall syssla med utan det är Guds ordet självt som belyser "mörkrets gärningar" (i alla läger!) och manar till omvändelse! Det är därför det heter "det profetiska ordet" - för att det pekar på rätt riktning, bort från avfallet! (Gäller alla som kallar sig troende kristna!)
...
.4) Att mana till ödmjukhet inför synd och brott mot förbundets klara villkor, tas upp av Herren i Ordet:
Matt.5:13 "Ni är jordens salt; men om saltet mister sin sälta, varmed skall man då giva det sälta igen? Till intet annat duger det än till att kastas ut och trampas ned av människorna."
... Just för att slippa hamna i olika diken, säger Skriften, skall vi hålla oss till Ordet. Och inte till andliga plagiat som "förskapar sig" till "ljusets ängel" och bakom tal om helighet förkastar all andlig prövning av egna visioner enligt Ordet. (Smart...) 

JESAJA 2:6 "Ni av Jakobs hus, kom, låt oss vandra i HERRENS ljus. Ty du har förskjutit ditt folk, Jakobs hus, därför att de är fulla av Österlandets väsende och öva teckentyderi såsom filistéerna; ja, med främlingar förbinda de sig."
...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se