+ Fel fokus, John Bevere...och 'både och'....

Mycket får man vara med om...John Bevere på Livets ord talade om, att: "Vi kommer att bli belönade utifrån våra liv."

Det finns "å ena sidan och å andra sidan" i John Beveres budskap och då blir man förvirrad. Frågan är egentligen irrelevant... 'å ena sidan' - eftersom Skriften inte talar om ledarskap utan om kollektivt HERDESKAP och allmänt prästerskap. 'Å andra sidan', för Skriften säger i Luk.13:29-30 att:
"Ja, människor skall komma från öster och väster, från norr och söder och bli bordsgäster i Guds rike. Och se, då skall somliga som är de sista bli de första, och somliga som är de första bli de sista."...även om sammanhanget gäller Jesu verksamhet i Jerusalem.

Det är viktigt att anlägga ett evighetsperspektiv på vårt uppdrag och på vår kallelse här på jorden. Men ojojoj, att diskutera 'hierarki i himlen' och positioner med belöning i sikte (har Bevere blivit besmittad av katolsk teologi!?), är snudd på försök att agera Gud redan här och nu på jorden...

Vad håller John Bevere egentligen på med, undrar jag?
.......
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156189


Kommentarer
Postat av: Are Karlsen

Kristenheten er inne i en revisjon. En revisjon av hva vi oppnnådde i reformasjonen. Det er et mønster i dette. Ekman og Halldorf har liten respekt for de verdier som reformasjonen og vekkelsene brakte med seg. Nå er det hierarki og liturgi som gjelder.

2008-08-08 @ 12:22:12
URL: http://arekarlsen.blogspot.com/
Postat av: Deborah

Are Karlsen!



Tack för din kommentar - den är mycket träffsäker.



Det finns också ett Bibelord för denna 'hjärtats förmörkelse', när man kompromissar i fråga om Förbundet med HERREN Jesus Kristus:



2Tess.2:3-13 "Låt ingen bedra eder om vad sätt det vara må. Ty först måste avfallet ha skett och »Laglöshetens människa», fördärvets man, ha

trätt fram, vedersakaren, som upphäver sig över allt vad Gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tar sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud.



Kommer ni icke ihåg att jag sade eder detta, medan jag ännu var hos eder? Och ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han först när hans tid är inne kan träda fram. Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen.



Sedan skall »den Laglöse» träda fram, och honom skall då Herren Jesus döda med sin muns anda och tillintetgöra genom sin tillkommelses uppenbarelse -- honom som efter Satans tillskyndelse kommer med lögnens alla kraftgärningar och tecken och under

och med orättfärdighetens alla bedrägliga konster, för att bedra dem som gå förlorade, till straff därför att DE ICKE GAV KÄRLEKEN TILL SANNINGEN RUM, så att de kunde bli frälsta.



Därför sänder ock Gud över dem villfarelsens makt, så att de sätta tro till LÖGNEN, för att de skola bli dömda, alla dessa som icke ha satt tro till sanningen, utan funnit behag i orättfärdigheten. Men vi för vår del är pliktiga att alltid tacka Gud för eder käre bröder, ni Herrens älskade, därför att Gud från begynnelsen har utvalt eder till frälsning, i helgelse i Anden och i tro på sanningen."

......

Deborah





2008-08-09 @ 11:32:11
URL: http://debotah7.blogg.se/
Postat av: Rolf

Hieraki i Guds rike. Knappast. Alla kommer att vara lika. Det finns inget som säger att det ska vara olikheter i skrifterna tvärtom. Men däremot kommer det att vara en hierarki under tusenårsriket det kommer att regeras av en grupp som står nära Gud

2008-08-12 @ 07:33:16
URL: http://dagensfilosofiskatanke.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se