+ 25 år på villovägar - och ingen självrannsakan?

Reflektion nr.6 ang. UE-blogg:

Citat ur det senaste inlägget "25 år-en lång tid":  "Häromdagen gjorde 10 samfund ett gemensamt uttalande där man förordar bildandet av nya församlingar. Detta låter mycket bra och speglar också den rejäla omsvänging man gjort de senare åren, där det inte längre är officiellt tabu att starta nya församlingar. Annat var det för 25 år sedan, ett kvarts sekel alltså, då vi startade Livets Ord. Motståndet var formidabelt och beskyllningarna stod som spön i backen. Det var nog ingen tvekan att de många och ofta helt obefogade beskyllningarna om allehanda villoläror också hade sin grund i en djup psykologisk rädsla för att bli av med medlemmar snarare än nitälskan för sanningen."
................
Kommentar:
.1. Ur Skriftens synpunkt har det aldrig varit tabu att starta nya församlingar - däremot står det ingenting om, att starta 'bibelskolor' eller splittra den befintliga gemenskapen, vilket UE tyvärr har gjort...

.2.
Motståndet mot Livets Ord berodde inte på bildandet av en församling - det berodde på OVILJAN att undgå biblisk prövning: OM någon kommer och påstår sig vara PROFET (?), så måste han först ansluta sig till den lokala gemenskapen och låta sig prövas av de äldste samt de troende i församlingen i enlighet med Skriften. Gör han inte det, då har han redan visat att han inte går Guds ärenden i första hand utan sina egna.

Pred.7:7 (7:8) "Ty vinningslystnad gör den vise till en dåre, och mutor fördärvar hjärtat."

.3. Beskyllningarna var ofta helt befogade - de läror som började florera (t.ex. JDS) och som Jesu lärjungar ville undersöka, pröva, förblev oprövade. Herren tillsätter olika tjänster i sin Kropp och alla nådegåvorna måste vara i funktion - därför borde vi underordna oss varandra i Kristi kärlek och låta Herren använda sina gåvor till Kroppens uppbyggande. Kristi Kropp är inte plattformen för en ENMANSSHOW! ('One shepherd'-läran)

.4. FEL, UE!: det är oerhört kränkande att påstå, att de troende i församlingarna hade en 'djup psykologisk rädsla' för att bli av med medlemmar: de flesta är kallade att förvalta Kristi Ord och vara kärleksfulla Herdar! Det var Kristi äkta kärlek som såg vad som skulle komma (och det var inte sanning!): när man som herde vårdar små lamm å Herrens vägnar, ger föda åt de vuxna fåren och predikar ett äkta oblandat evangelium för de pånyttfödda med endast Herren som Huvud (och inte en människa!), då blir man bedrövad (också å Herrens vägnar!) när man ser folk med falska motiv som ödelägger Herrens verk.......

1Petr.5:1-4 "Till de äldste bland eder ställer jag nu denna förmaning, jag som själv är en av de äldste och en som vittnar om Kristi lidanden, och som jämväl har del i den härlighet som kommer att uppenbaras: Var herdar för Guds hjord, som ni har i eder vård, var det icke av tvång, utan av fri vilja, icke för slem vinnings skull, utan med villigt hjärta. Uppträden icke såsom herrar över edra församlingar, utan bliven föredömen för hjorden. Då skall ni, när Överherden uppenbaras, undfå härlighetens oförvissneliga segerkrans."


.5. Nästa citat ur UEs inlägg: "Nu finns, om man är seriös, och inte fortsätter med kyrkopolitiska obstruktionstaktiker, en stor möjlighet att komma samman och att ta nya initiativ för att återevangelisera Sverige. Då kan många blommor få spira och blomma ut. Därför blir det extra intressant att se vad som kommer ut av pastor Stanley Sjöbergs initiativ att samla tusentals kristna i Stockholm den 3 maj för en stor manifestation. Det kan bli ett startskott för ytterligare enhet och nya evangelisationsinitiativ."
......

I detta stycke får de troende en uppmaning av UE att 'slappna av' och 'slumra till' trots Jesu skarpa ord om att alltid be och vaka - den som inte följer den falska ekumenikens väg löper alltså risk att bli kallad en 'kyrkopolitisk obstruktionstaktiker'. Medan UE går själv 'kyrkopolitikens ärenden' för att 'återevangelisera Sverige' tillsammans med Stanley Sjöberg, skapas det förvirring bland folket...
Vad sade Jesus om förförelse?

Matt.18:7-8 "Ve världen för förförelsers skull! Förförelser måste ju komma; men ve den människa genom vilken förförelsen kommer!"
.............
Nedanför: Robert Ekh gör reklam för Maria- och Josefstatyetter på Livets Ord i mitten på mars 2007


ekh_11.jpg










....................
"Låt ingen bedra er!"
..................

Hosea 7:13-14 "Ve över dem, ty de har flytt bort ifrån mig! Fördärv över dem, ty de hava avfallit från mig! Och jag skulle förlossa dem, dem som föra mot mig så lögnaktigt tal! De ropa icke till mig av hjärtat, allenast jämrar sig på sina läger; de har ångest för sin säd och sitt vin, men de är gensträviga mot mig."
......................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151905


Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

Om Ulf Ekman - eller vem som helst av oss - vill``vandra i Jesu fotpår´´ behöver inte han, eller någon annan av oss, resa till Israel för att försöka göra det;
det är bara efterfölja Jesu undervisning, som den står nedskriven i Guds Ord: i Ulf Ekmans fall handlar det bl.a. om att efterfölja Jesu Ord enligt Matt. 5:23-25, och först sedan han börjat göra det, visat livstecken i den riktningen, blir han - dock efterhand - trovärdig för mig, och till det behövs ingen djupmeditation, snarare att komma ur den; ut ur de religiösa snömoset och snöröksdimmorna, och bara läsa Guds Ord innantill, rätt upp och ned som det står skrivet!

Matt. 5:23-24 ``Därför, om du kommer med din gåva till altaret, och där drar dig till minnes, att din broder har någonting emot dig, så lägg ned din gåva, där framför altaret, OCH GÅ FÖRST BORT OCH FÖRLIK DIG MED DIN BRODER,och kom SEDAN och bär fram din gåva´´.
Det sägs, att Ulf Ekman nu säger, att han lämnat JDS-lärans förvillelser bakom sig, och om han nu de facto gjort det, i insikten om att den var och är en villolära, då är hans främsta uppgift - framför allt annat - att gå tillbaka i sina egna spår, för att be de människor han skadat/trasat sönder med den villoläran om förlåtelse, och i görlig mån även försöka ställa allt till rätta, läka såren: för att dessa hans lärjungar också om möjligt skall få del av den nya insikt han själv (i så fall) menar sig ha, på åtminstone den punkten.

För tyvärr har han nu, under senare år och p.g.a. att hans skuta saknar såväl roder som köl, blåst iväg i ett nytt vindkast i läran, som nu fört honom in i katolicismens kölvatten: villolära.
Så han går med andra ord från den ena fövillelsen
till den andra. Han har f.ö. också en biträdande skeppare i Stanely Sjöberg, som också han verkar gilla, att blåsa omkring; utan hänsyn till vad som står skrivet i Guds Ord.

2008-04-08 @ 15:51:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se